KARIBISK IDYLL: De amerikanske Jomfruøyene tilbyr alle turister som blir på øya mer enn tre dager i 2017 en sjekk på 2700 kroner, til bruk for "historiske og kulturelle aktiviteter" Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KARIBISK IDYLL: De amerikanske Jomfruøyene tilbyr alle turister som blir på øya mer enn tre dager i 2017 en sjekk på 2700 kroner, til bruk for "historiske og kulturelle aktiviteter" Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Karibia

Denne «danske» karibiske perlen gir deg 2700 kroner om du reiser dit

Men les det med liten skrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For hundre år siden overtok USA det som i dag kalles de amerikanske Jomfruøyene fra Danmark som hadde vært koloniherrer på øygruppa siden 1600-tallet. Amerikanerne betale den symbolske sum av 25 millioner dollar for å overta herredømmet over Saint Croix, Saint Thomas, Saint John og 80 mindre øyer.

I forbindelse med hundreårs-markeringen for overtakelsen, ønsker øygruppa flere turister velkommen, og lokker alle som bestiller et opphold på mer enn tre netter en gave på 300 amerikanske dollar (ca 2700 kroner).

Pengene får du i form av en voucher. Men selvsagt er det knyttet et par betingelser til rausheten.

Historie og kultur

Oppholdet må som nevnt vare mer enn tre netter, reisen må bestilles via Jomfruøyenes egne offisielle nettsider.

Oppholdet må finne sted mellom 2. januar og 31. desember 2017. Og – verdt å merke seg – voucheren gjelder ikke i baren.

Pengene kan kun brukes til «historiske og kulturelle utflukter og aktiviteter», står det i betingelsene – uten at det spesifiseres nærmere hva det er.

Danske spor

<strong>RIKT MARITIMT LIV:</strong> De amerikanske Jomfruøyene er kjent for vakker natur, flotte strender, og et rikt liv i havet. Å snorkle blant havskilpadder er en populær aktivitet. Foto: Shutterstok / NTB Scanpix
RIKT MARITIMT LIV: De amerikanske Jomfruøyene er kjent for vakker natur, flotte strender, og et rikt liv i havet. Å snorkle blant havskilpadder er en populær aktivitet. Foto: Shutterstok / NTB Scanpix Vis mer

Uansett, øygruppa som ble oppdaget av Christopher Colombus i 1493, har en spennende historie. Dog er ikke alt like lystig. Både under spansk og dansk-norsk styre var det utbredt slaveri på øyene. Slaveriet ble først forbudt i 1848 etter et stort slaveopprør.

Siden den amerikanske overtagelsen for hundre år siden har det vært rolig på øyene, som gradvis har bygget opp sin turistindustri.

Men du kan fortsatt finne mange minner om fortiden. Flere steder er typisk dansk-inspirerte hus beholdt.

To millioner turister

Over to millioner turister besøker øyene hvert år, de fleste er cruise-turister. Turistindustrien utgjør da også mer enn halvparten av brutto nasjonalprodukt.

Og, er du ute etter flott natur, vakre strender, rent og klart vann og spennende dykkeropplevelser, kan et besøk absolutt være på sin plass.

De amerikanske Jomfruøyene er kjent for et rikt maritimt liv, og både snorkling blant havskilpadder ved Buck Island og kajakkpadling i grottene på Saint John er populære aktiviteter.

<strong>DANSKE MINNER:</strong> Gamle danske kanoner på Fort Christiansværn ved Christiansted på Sankt Croix minner om kolonitiden og den gang de amerikanske Jomfruøyene var under dansk herredømme. Foto: NTB Scanpix
DANSKE MINNER: Gamle danske kanoner på Fort Christiansværn ved Christiansted på Sankt Croix minner om kolonitiden og den gang de amerikanske Jomfruøyene var under dansk herredømme. Foto: NTB Scanpix Vis mer

REISEFAKTA

Reise hit: Med Norwegians direkterute til St. Croix fra København er reise- tiden kortet betraktelig ned, fra 17–19 timer til 11–12. Pris fra kroner 5000 tur/retur København–St. Croix, pluss 850 kroner Oslo-København. Nesten alle andre flyvninger til og fra De amerikanske Jomfruøyer går via USA. Herfra kan du fly videre til St. Thomas eller St. Croix.

Det går jevnlig ferger mellom de tre øyene, og nord til De britiske Jomfruøyer. Men sjekk fergetider på forhånd. De amerikanske Jomfruøyer er amerikansk territorium, så du må fylle ut en ESTA-søknad på nett før du drar. (www.esta.cbp.dhs.gov)

OVERNATTING : Charlotte Amalie: Bellavista Bed & Breakfast (www.bella- vista-bnb.com) er en nydelig, luksuriøs B&B i høyden over byen. Dobbeltrom fra kroner 1600.

Christiansted: The Buccaneer i utkanten av Christiansted er et av øyas beste hotell, bygget i kolonistil omgitt av en vakker strand, golfbane og løpestier. Pris fra 2200 kroner for dobbeltrom.

Frederiksted: Frederiksted Hotel (www.frederikstedhotel.dk) er ett av få alternativ i byen, et leilighetshotell for dem som vil være litt lenger. Dobbeltrom fra kroner 850 per natt om man bor en uke.

BESTE TID: Her er gode temperaturer året rundt, med et snitt på 26 grader. Høysesong for turister er fra desember til april, samt juli og august på grunn av ferier. Merk at det er orkansesong fra juni til oktober, da kan det være fint, men det kan også være en del regn.

LES MER: www.gotostcroix.com www.stcroixthisweek.com www.vinow.com

Kilde: Torild Moland / Magasinet Reiselyst

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer