Karibia

Denne «danske» karibiske perlen gir deg 2700 kroner om du reiser dit

Men les det med liten skrift.

KARIBISK IDYLL: De amerikanske Jomfruøyene tilbyr alle turister som blir på øya mer enn tre dager i 2017 en sjekk på 2700 kroner, til bruk for "historiske og kulturelle aktiviteter" Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KARIBISK IDYLL: De amerikanske Jomfruøyene tilbyr alle turister som blir på øya mer enn tre dager i 2017 en sjekk på 2700 kroner, til bruk for "historiske og kulturelle aktiviteter" Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For hundre år siden overtok USA det som i dag kalles de amerikanske Jomfruøyene fra Danmark som hadde vært koloniherrer på øygruppa siden 1600-tallet. Amerikanerne betale den symbolske sum av 25 millioner dollar for å overta herredømmet over Saint Croix, Saint Thomas, Saint John og 80 mindre øyer.

I forbindelse med hundreårs-markeringen for overtakelsen, ønsker øygruppa flere turister velkommen, og lokker alle som bestiller et opphold på mer enn tre netter en gave på 300 amerikanske dollar (ca 2700 kroner).

Pengene får du i form av en voucher. Men selvsagt er det knyttet et par betingelser til rausheten.

Historie og kultur

Oppholdet må som nevnt vare mer enn tre netter, reisen må bestilles via Jomfruøyenes egne offisielle nettsider.

Oppholdet må finne sted mellom 2. januar og 31. desember 2017. Og – verdt å merke seg – voucheren gjelder ikke i baren.

Pengene kan kun brukes til «historiske og kulturelle utflukter og aktiviteter», står det i betingelsene – uten at det spesifiseres nærmere hva det er.

Danske spor

Uansett, øygruppa som ble oppdaget av Christopher Colombus i 1493, har en spennende historie. Dog er ikke alt like lystig. Både under spansk og dansk-norsk styre var det utbredt slaveri på øyene. Slaveriet ble først forbudt i 1848 etter et stort slaveopprør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer