Denne datoen må du merke deg om du er glad i billige reiser

Er du bevisst på dette kan du spare mye penger.

STYR UNNA SKOLEFERIENE: Etter skolestart i august raser prisene på feriereiser. Til glede for de som kan reise utenfor skoleferiene. Foto: COLOURBOX.COM / KRISTIN SØRDAL
STYR UNNA SKOLEFERIENE: Etter skolestart i august raser prisene på feriereiser. Til glede for de som kan reise utenfor skoleferiene. Foto: COLOURBOX.COM / KRISTIN SØRDALVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside): Merk deg 18. august dersom du er reiseglad og pengebevisst:

18. august er det skolestart de aller fleste stedene i landet, og skolestart betyr lavsesong og prisfall på reiser. Det er gladnyheter for deg som ikke behøver å forholde deg til skolenes fellesferier.

For dere som må forholde dere til skolenes fellesferier, er det selvsagt ikke fullt like gode nyheter, i alle fall ikke om du skal ha med hele familien på ferie.

Sjekk når du bør styre unna Det er 190 skoledager i løpet av skoleåret. Det betyr at det er 175 ferie- og fridager, når man inkluderer helg, helligdager og alle skolens ferier.

Det er rundt de store skoleferiene, som høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og selvsagt sommerferie, at prisene stiger mye.

Til sammen utgjør dette cirka 13 uker, hvor prisene på fly- og charterreiser er mye høyere enn ellers i året.

Dersom du ikke er avhengig av å reise i skoleferien, kan du spare mange tusen kroner på å ta ferie utenom disse ukene.

Ved hjelp av Dinsides skoleferieoversikt kan du sjekke når du gjør klokest i å avvikle ferien, og når det er best å styre unna.

Slik kan du styre unna Selv om du må feriere i skoleferiene er ikke alt håp ute, det gjelder bare å være flink til langtidsplanlegging.

Flyselskapene kjører priskampanjer med jevne mellomrom, og er du tidlig ute, kan du sikre deg rimelige flybilletter - selv i skoleferiene.

Det gjelder altså bare å være veldig tidlig ute:

Følg med på priskampanjene, og vær spesielt oppmerksom på flyselskapenes store kampanjer på høsten og rett over nyttår.

Du bør selvsagt sjekke prisene med alle flyselskapene som flyr dit du vil reise.

Kanskje du kan fly til og fra med forskjellig flyselskap? Kan du legge reisen utenom helgen? Det er alltid dyrere å fly ut torsdag/fredag, og hjem søndag.

Uansett kan det være smart å bestille tidlig. Det er et visst antall billetter som legges ut til lav pris, og disse blir oftest revet vekk raskt.

Billigcharter Vil du reise charter? Aller billigst er det å reise på restplass.

Plott inn ferien i jobbkalenderen, men vent med å bestille noe til et par uker eller mindre før ferieuken din begynner.

Da kan du gjøre kupp og få deg en ferie flere tusen kroner billigere enn fullprisen. Husk også at restplass ikke behøver bety uspesifisert. Du kan fint legge til noen hundrelapper, og få vite hvor du skal bo.

Charterselskapene har allerede startet salget på endel av destinasjonene for neste sommer for deg som vil forsikre deg om at du får plass på akkurat det ene spesielle hotellet.

Skoleferien 2014/2015 I skoleferieoversikten kan du se når de forskjellige fylkene har ferie.

Du skal imidlertid være oppmerksom på at det kan være variasjoner fra kommune til kommune og fra skole til skole, og denne variasjonen er større i enkelte kommuner enn andre.

Du bør derfor alltid sjekke med den aktuelle kommunen eller skolen før du tar økonomiske beslutninger.

De fleste skolene eller kommunene har skoleruter tilgjengelig på sine nettsider.

• Her er Dinsides skoleferieoversikt for skoleferiene 2014/2015