Denne delikatessen brukes på fantasifullt vis i Spania, Portugal og Brasil

Mye mer enn bacalao, sier Brimi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Klippfisk er for mange ensbetydende med bacalao. Men det delikate fiskekjøttet kan brukes til mye mer.

Er det fordi klippfisken må vannes ut at vi ikke bruker vår egen delikatesse oftere?

Det tar nemlig litt tid å vanne ut klippfisk, men når det hvite, delikate fiskekjøttet først er klart til bruk, er det både raskt og enkelt å lage en nydelig klippfiskrett.

- Du kan få kjøpt ferdig utvannet klippfisk også, men det er bedre å vanne den ut selv. Beregn ett døgn per centimeter tykkelse på fisken. Bytter du vann ofte, kan du kutte litt ned på tida. Smak på fisken om den er passe salt. Den kan fint spises rå også, sier Arne Brimi.

Klippfisksushi En av hans favorittretter er nettopp laget av rå klippfisk, en slags klippfisksushi.

Tynne skiver klippfisk sammen med små tomater i skiver, friske urter og grønn salat og rikelig med god olivenolje.

- Drypp over noen dråper balsamico, så har du en fenomenalt godt salat. Så enkelt og så godt, sier Brimi, og smaker fornøyd på den nylagde klippfisksalaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer