Denne elbilen kan bli Årets bil

Bruk stemmeretten!

KANDIDAT: Mitsubishi i-MiEV. Foto: Andreas Handeland
KANDIDAT: Mitsubishi i-MiEV. Foto: Andreas Handeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||• Stem her eller nederst i saken

Vi har tidligere presentert de seks første av tretti kandidater til Årets Bil-tittelen. Her er de seks neste, og denne gangen befinner vi oss i småbilsegmentet.

En av kandidatene - Mitsubishi i-Miev - er den eneste elektriske bilen i feltet, og den første serieproduserte elbilen fra en stor aktør i markedet.

Det er for øvrig på sin plass å minne om at modellen rent teknisk har blodsbrødre i modellene Citroën C-Zero og Peugeot iOn.

Heier på miljøbiler Einar Håndlykken er daglig leder i miljøorganisasjonen Zero, og medlem av Årets Bil-juryen. Han er selvsagt fornøyd med at en elbil endelig skal få prøve seg mot andre biler i kåringen.

- I flere år har elbiler blitt produsert av uavhengige små produsenter, som Tesla, Think og Buddy. Det er ekstremt spennende at bilindustrien nå kommer på banen.

Håndlykken mener at de store bilprodusentenes engasjement vil bidra til en alminneliggjøring av elbiler.

- Når elbiler står ved siden av fossilbilene hos forhandlerne, tror jeg langt flere vil vurdere å kjøpe en slik bil. Vi kan forvente høy kvalitet og topp sikkerhet. I tillegg vil serviceapparatet og gode garantier gi en ekstra trygghet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer