Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne familien fra Tromsø reiser Europa rundt og bor helt gratis

Hver uke tar familier som ønsker å bytte hus, kontakt.

ERFARNE BOLIGBYTTERE: Mali og André med døtrene Elsa, Lilli og Anna reiser snart på sin tredje boligbytte-ferie. Foto: PRIVAT
ERFARNE BOLIGBYTTERE: Mali og André med døtrene Elsa, Lilli og Anna reiser snart på sin tredje boligbytte-ferie. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Mammanett.no): De tre siste årene har familien Arnstad Løvik i Tromsø byttet bolig i ferien, og har fått øynene opp for hvilke muligheter det gir familier å feriere i private hjem.

Gjennom sitt medlemskap i et Boligbytte-nettverk, har de mulighet til å byttelåne boligen sin med familier over hele verden.

Som å vinne i Lotto Mamma Mali (41), pappa André (41) og døtrene Elsa (9), Lilli (7) og Anna (3), er alle enige i at dette er den perfekte ferieformen for dem.

Det å kunne bytte bil og hus, gjør boligbytte til et rimelig feriealternativ for barnefamilier, da man bare betaler flyreiser og levekostnader.

- Det er som å vinne i Lotto, da det gir en følelse av at man har hele verden foran seg, sier Mali.

De har blant annet fått tilbud om å bytte bolig med familier i Sør-Afrika og på Antillene, men har valgt å vente med de mest eksotiske stedene til barna blir litt eldre.

Erfarne boligbyttere I sommer skal familien ha sitt tredje boligbytte, og denne gangen står Sardinia i Italia for tur.

PÅ SYKKELTUR: I Belgia kunne familien Arnstad Løvik fra Tromsø benytte seg av vertsfamiliens sykler. Foto: PRIVAT
PÅ SYKKELTUR: I Belgia kunne familien Arnstad Løvik fra Tromsø benytte seg av vertsfamiliens sykler. Foto: PRIVAT Vis mer

Tidligere har de besøkt Belgia, og Bretagne i Frankrike.

- I Frankrike tok vi over byttefamiliens bil på flyplassen i Paris, og kjørte i seks timer til kysten. Det var en lang tur, men det var et fantastisk område å feriere i.

- Denne familien hadde barn på vår alder, og det var en drøm å komme til et prinsessefylt lekerom og stor hage med sandkasse, forteller Mali.

Utenfor turiststedene Når de er på ferie, synes familien det er morsomt å oppleve hvordan det er å leve og bo i et helt vanlig nabolag et annet sted i verden.

Mamma Mali forteller at jentene elsker å prøve forskjellige matsorter, spise utenlandsk is og besøke nye lekeplasser når familien er på tur.

- Samtidig er det helt topp å komme til et vanlig hus i et vanlig nabolag med stranda i nærheten.

- Å ha en strand er det fremste kriteriet. Når vi bor i Tromsø resten av året, er vi nødt til å reise et sted vi kan bade, forteller hun.

Får mange forespørsler I år skal altså en italiensk familie bo i deres hus i Tromsø, og Mali håper at de besøkende vil være heldige med været.

KOSELIG UTEOMRÅDE: Dette huset lånte familien da de besøkte Belgia, men man behøver ikke ha et fancy hus for å bytte bolig, forteller Mali. Foto: PRIVAT
KOSELIG UTEOMRÅDE: Dette huset lånte familien da de besøkte Belgia, men man behøver ikke ha et fancy hus for å bytte bolig, forteller Mali. Foto: PRIVAT Vis mer

- Men ingen kommer til Nord-Norge for en solfylt og varm sommer. Det er naturopplevelsene som står i kø, forteller hun.

Tromsøfamilien får ukentlig henvendelser fra folk som vil bytte hus, og Mali mener det nok har sammenheng med at Norge for de fleste er et dyrt land å feriere i.

Trenger ikke ha fancy bolig Mali mener at man ikke behøver å ha et nyoppusset hus eller leilighet for å kunne bytte hjemmet sitt med andre.

- Vårt hus hadde for eksempel ikke et eneste bilde på veggene, og så litt stusslig ut da vi byttet første gang. De fleste bytter etter hvor huset er. Dersom det er et attraktivt sted, betyr det mindre at huset er litt skakt.

- De fleste er helt vanlige folk med helt ordinære hus, ingenting fancy, sier hun.

Spennende lokale steder Byttefamiliene klargjør som regel permer med informasjon til de besøkende.

Disse inneholder gjerne kart, tips til gode restauranter og koselige steder man kan besøke.

- Byttefamilien i Bretagne sendte oss til en ny spennende strand med lekeplass hver dag. Det er deilig å komme til et feriehus der barn bor: Det er en utrolig stor verdi å ha leker tilgjengelig, noe som gjør at det blir litt mer ferie på mamma og pappa også, avslutter Mali.

Denne saken har tidligere blitt publisert på Mammanett.no.

LES OGSÅ: Legoland nyhet: The Haunted House
Familien tok et hvileår i Asia

Dyreparken: Konge over alle familieparker
Barnefamilienes sydenfavoritter

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!