Denne får terningkast 6

Ernæringsfysiologens dom over 41 sjokolader. Troika er soleklart best.

BEST I TEST: Troika er den sunneste, eller la oss heller si minst usunne, sjokoladen i testen. Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
BEST I TEST: Troika er den sunneste, eller la oss heller si minst usunne, sjokoladen i testen. Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For mange av oss er sjokolade blitt en dagligdags sak, noe vi lett får tak i, for en rimelig penge, og som det ikke er spesielt høytid eller fest ved. Men det burde det kanskje vært, for disse produktene er ingen innertier rent helsemessig.

De inneholder både mye fett og mye sukker, men lite fiber, vitaminer og mineraler.

Hadde vi klart oss med bare en liten bit en gang i blant, ville valget av sjokolade ikke ha spilt noen rolle.

Men fordi mange av oss spiser store sjokoladeplater flere ganger i uken, er det på sin plass å studere disse godbitene nærmere.

Best ut i testen kommer Nidar Troika, som får full pott - til sjokolade å være. Troika har testens nest laveste kaloriinnhold og veldig lavt fettinnhold.

Nidars sjokolade med marsipan, gelé og trøffel er den eneste som får 6, mens disse tre får nest beste karakter: • Mars 2pack • MilkyWay 2 • Freia Japp

Fylt eller ren? I testen har vi tatt med både fylte og rene sjokolader, derfor finner du sjokolade med gelé, marsipan, nøtter, maischips, riskrisp, karamell, marengs og mye annet snadder så vel som helt rene sjokolader - eventuelt piffet opp med litt luftbobler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer