Denne gir deg VIP-status

Du får 280 hk, elektriker på døra og nummeret til direktøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GØTEBORG (Dagbladet): Alle bilprodusenter med respekt for seg selv, kaster seg nå på hybrid-bølgen som Toyota startet med Prius for snart 15 år siden.

Volvo er ikke noe unntak, men til forskjell fra flere av de andre produsentene, har Volvo valgt en egen vei. V60 Hybrid Plug-in er i følge svenskene verdens første diesel-hybrid med plug-in teknologi.

Og for en bil det er!Eller rettere sagt, for noen biler det er!

70 el-hester For, etter å ha kjørt Volvos nye prestisjemodell i Gøteborg, kan Dagbladet skrive under på at du i denne Volvoen får to biler i ett. I Pure-modus går bilen kun på elkraft, har en rekkevidde på opp mot 50 kilometer - noe som mer enn nok for 75 prosent av nordmenns daglige kjørebehov - og slipper ikke ut klimagasser.

Batteriet på 11,2 kilowatttimer driver en elmotor på 70 hestekrefter festet rett på bakakaselen, og sørger for mer enn nok effekt i saktegående bytraftikk.

Volvo-power Du kan også kjøre bilen i hybrid-funksjon, der den selv veksler mellom elkraft og diesel-kraft der den finner det for godt, eller du kan klinke til med power-knappen. Da forandrer bilen helt karakter, blir langt mer direkte og aggressiv og blir til ei kraftpakke på opptil 285 hestekrefter som gjør unna 0-100 på så vidt over seks sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer