Denne grisen skal fjerne stress og flyskrekk på en av USAs travleste flyplasser

Hils på LiLou.

TERAPIGRIS: LiLou på jobb på San Fransiscos internasjonale flyplass. Foto: NTB Scanpix
TERAPIGRIS: LiLou på jobb på San Fransiscos internasjonale flyplass. Foto: NTB ScanpixVis mer

Terapigris? Ja, det er det ledelsen ved San Fransiscos internasjonale flyplass kaller snart to år gamle LiLou.

Tanken bak er grei nok, i møte med dyr, mykner de fleste mennesker, senker skuldrene og slapper mer av. Og de som sliter med flyskrekk får forhåpentligvis noe annet å tenke på.

Minigrisen LiLou er det siste tilsskuddet i terapi(dyre)parken på San Fransiscos flyplass. Fra før er det både hunder, katter og kaniner «ansatt» , men LiLou er den første grisen.

Og, dyrene er ikke bare rasket sammen. De er trent opp til å få mennesker til å slappe av, stresse ned. Og stress er det gjerne nok av på en travel flyplass, særlig i høytidene. Derfor blir det ingen juleferie på LiLou og kollegaene hennes med det første.

Neglelakk og kostymer

LiLou, som allerede har fått sin egen Instagram-konto, stiller gjerne på jobb med neglelakk og sære antrekk, og er trent til å stå på bakbeina og «vinke» med framlabbene. De kan hun visstnok også bruke til å spille piano (!).

NØFF-NØFF: LiLou kan stå på to bein og vinke med sine lakkerte framklover. Foto: NTB Scanpix
NØFF-NØFF: LiLou kan stå på to bein og vinke med sine lakkerte framklover. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På flyplassen er gjerne tre dyr, de fleste hunder, på «jobb» samtidig. «Klapp meg gjerne» står det på et skilt de bærer.

LiLou er på kort tid blitt veldig populær blant de reisende, men er ikke alltid å se. Hun har nemlig flere andre oppgaver enn å få travle reisende til å stresse ned et hakk. LiLou er ofte rundt på forskjellige gamlehjem og sykehus i San Fransisco der hun utøver sine terapeutiske evner.

- Mange mennesker har aldri sett en levende gris før. Jeg tror det er grunnen til at LiLou har blitt så populær, sier Tatyana Danilova, som både eier og har trent opp LiLou.

Hun har skrevet en omfattende redegjørelse for hvordan LiLou er trent i medlemsbladet til foreningen som arbeider med å trene opp og sertifisere dyr i pedagogisk øyemed i San Fransisco.