Denne hotelltabben kan koste deg dyrt

Det er mulig å åpne hotelldøra uten nøkkelkortet.

GJØR SOM HJEMME: Lås hotelldøren når du forlater rommet. Ellers kan uvedkommende komme seg inn uten vansker. Foto: ODD ROAR LANGE / TRAVELINSPECTOR.NO
GJØR SOM HJEMME: Lås hotelldøren når du forlater rommet. Ellers kan uvedkommende komme seg inn uten vansker. Foto: ODD ROAR LANGE / TRAVELINSPECTOR.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Moderne hotell har dørlåssystemer med nøkkelkort i stedet for tradisjonelle nøkler. Skal du åpne døra må du holde nøkkelkortet mot en kortleser eller stikke den inn i kortsprekken.

Men visste du at du må gjøre det samme når du forlater rommet?

Døra går nemlig ikke i lås av seg selv med en gang. Rommet står ulåst imellom 30 til 120 sekunder dersom du ikke har låst det ved hjelp av nøkkelkortet.

Dette er sekunder en tyv lett kan benytte seg av når du er utenfor synsvidde etter å ha forlatt hotellrommet. Dermed har tyven fri tilgang til det du har satt igjen på rommet av bagasje og verdisaker.

Sikkerheten først Gjestenes sikkerhet er årsaken til denne funksjonen, forklarer PR- og kommunikasjonsrådgiver hos Scandic Hotels i Norge, Kristian Røise Dahl.

Dersom det oppstår en brann skal gjestene i utgangspunktet komme seg ut av hotellet og i sikkerhet.

- Vi regner med at mange gjester i en slik situasjon kanskje ikke husker å ta med seg nøkkelkortet når de forlater rommet. Dersom man ute i gangen ser at denne er fylt av røyk er det tryggere å komme seg tilbake i sikkerhet inne på rommet, og da må døra kunne åpnes uten nøkkelkortet, sier Røise Dahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer