Denne hytta kan bli din for 60 000 kroner

Plasser den ved skibakken eller stranden.

Det er mange som drømmer om hytte, men investeringen koster. Både tomtepriser og hyttepriser har steget kraftig, og for mange kan hyttedrømmen gå opp i røyk før den noen ganger er i nærheten av å oppfylles.

Nå kan kanskje en egen lilten hytte være innenfor rekkevidde.

POD House Teknisk Ukeblad skriver om de smarte mikro-hyttene POD House.

Sveitsiske Robust Outdoor Brands (ROB GmbH) står bak det prefabrikerte mikrohuset POD-House.

Husene, som har høstet mye oppmerksomhet, er nå tilgjengelig for alle etter at prototyper har vært testet og optimalisert helt siden 2003.

- POD kombinerer design, arkitektur, komfort og bekvemmelighet, forklarer en av designerne bak mini-huset, Urs Welti, til Bonytt.no.

- Det er kort fortalt en mikro-hjem som i teorien kan plasseres hvor som helst, enten det nå er midt i byen eller bakhagen, eller, om man måtte ønske det, som en hytte ute i skogen.

Flere varianter POD huset kommer i forskjellige størrelser. Ifølge Welti har husene et bruttoareal på 7,68 kvadratmeter. Forskjellen ligger i utformingen.

For drøyt 60.000 norske kroner kan du kjøpe det enkleste POD huset. Legger du i noen kroner til kan du få et litt annerledes utformet hus, som i tillegg har en platting i forkant på 3,6 kvadratmeter. Takhøyden inne i husene er 2,18 meter på det høyeste.

Gjestebolig eller mini-hytte Ifølge Welti er et POD hus den perfekte gjestebolig, og et ypperlig tilskudd til ethvert hjem.

- Den robuste, varig konstruksjon, som er laget av kun FSC sertifisert trevirke, leveres montert og kan tas i bruk umiddelbart, sier han.

Og ifølge designeren er det ikke noe problem å overnatte i en POD midt på den kalde norske vinteren:

- Husene har god isolasjon i gulv og vegger, og både dører og vinduer er doble, slik at om det er aldri så kaldt ute, så kan du være sikker på at du har det godt og varmt inne.

Fremtidens camping Pilotprosjekter med tre POD hus har pågått en stund, og siden desember i fjor har man hatt de tre modellene utstilt og i bruk på campingplassen til hotellet og resorten Waldhaus Flims i Sveits.

- Vi ser for oss at dette er fremtiden innen bærekraftig turisme, forklarer Welti om POD house.

- Disse husene har få eller ingen konsekvenser for miljøet de blir plassert i, og vi tror derfor at hytter og hotell sånn som dette vil få stor betydning. Dette er fremtidens camping.

- POD husene har vært plassert i et lite skogholt like ved campingplassen, forklarer Welti til Bonytt.no.

- Og husene har høstet mye oppmerksomhet både fra gjester på campingplassen og ikke minst fra forbipasserende. Alle vil prøve å overnatte i en POD.

Men er det komfortabelt på så liten plass?

- Husene er redusert ned til de aller mest viktige funksjonene, men utstråler både varme og trygghet.

STEMNINGSFULLT: Neste gang kan du la campingvogna stå hjemme og ta med deg hytta på tur istedetfor. FOTO: Markus Zimmerman. markus-zimmermann.com
GJESTEHUS: POD huset kan bli det perfekte gjestehus i hagen. FOTO: Markus Zimmerman. markus-zimmermann.com
KOMPAKT: Den smarte mini-hytta måler bare litt over 7 m2. FOTO: Markus Zimmerman. markus-zimmermann.com
GOD OG VARM: Man kan til og med få lagt inn strøm i mini-hytta. FOTO: Markus Zimmerman. markus-zimmermann.com
HYTTE-EIER: Denne hytta har de fleste råd til. FOTO: Markus Zimmerman. markus-zimmermann.com
PILOTPROSJEKT: Produsentene har testet hyttene på en campingplass i Sveits. Hyttene har vært et populært valg for campinggjestene. FOTO: Markus Zimmerman. markus-zimmermann.com
VINTERVCAMPING: Noen bor i campingvogn, andre tar med seg hytta på tur. FOTO: Markus Zimmerman. markus-zimmermann.com
FRITIDSHUS: Produsenten lover at det er en opplevelse å overnatte i en POD. FOTO: Markus Zimmerman. markus-zimmermann.com

- Det skal være en opplevelse å overnatte i en POD.

Oppgraderinger Ifølge designere er det også fullt mulig å oppgradere POD husene individuelt.

- Ja, om man ønsker det, så er det mulig å oppgradere huset med for eksempel et tilbygg som gir mer plass og større boareal, eller å få lagt inn både strøm og solvarme, forklarer Urs Welti.

Og ifølge produsentens nettsider kan man legge inn LED-belysning og ekstra ventilasjon.

Oppvarming Alle POD husene kommer ferdig kablet til å kunne ta i bruk et solcellepanel som også kan bestilles mot et tillegg i prisen. Panelet produserer strøm til en vifte, som du lett kan tilpasse og justere til ønsket nivå av oppvarming.

- Med dette kompakte systemet bruker du solens egen kraft til å varme opp, forklarer Welti om POD House.

- Panelet og viften oppfyller minimumskravene for oppvarming, og fungerer i vår erfaring svært godt.

Tilgjengelig Og skulle du ønske å kjøpe din egen POD, begynner som sagt den minste modellen på CHF 9,900, dvs litt i overkant av 60.000 norske kroner.

Ved bestilling kan POD House shippes til hele verden, og kommer ferdig montert til å settes der du måtte ønske å ha den. Pris på shipping på forespøsel til Robust Outdoor Brands.

Les også: Sliten garasje ble kul leilighet
Denne hytta er bare 14 m2
Hvor godt forhold har du til svigermor? Ta vår quiz og finn ut.

Saken ble opprinnelig skrevet av Hytteliv for Klikk.no. Les her.

SMART: Smarte løsninger i mini-hytta. FOTO: Markus Zimmerman
SMART: Smarte løsninger i mini-hytta. FOTO: Markus Zimmerman Vis mer
HYTTE-HYGGE: Er du priset ut av hyttemarkedet kan det kanskje friste med denne mini-hytta til bare 60 000 kroner? FOTO: Markus Zimmerman
HYTTE-HYGGE: Er du priset ut av hyttemarkedet kan det kanskje friste med denne mini-hytta til bare 60 000 kroner? FOTO: Markus Zimmerman Vis mer