Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne hytta kan foldes sammen

Når hytta er i bruk, er vinduslemmene terrassegulv.

LUKKET OG ÅPEN: Denen hytta lukkes, og nærmest foldes sammen når den ikke er i bruk. Foto: Tim Bies/Olson Kundig Architects
ENKELT: I tillegg til hovedrommet inneholder hytta et lite kjøkken og et bad. Foto: Tim Bies/Olson Kundig Architects
GLASSKASSE: Hytta har glassfasader på tre sider for å gi maksimal kontakt med omgivelsene, været og dyrelivet. Foto: Tim Bies/Olson Kundig Architects
YDMYK PLASSERING: Hytta er ikke på mer enn 45 kvadratmeter og plasserer seg godt i terrenget. Foto: Tim Bies/Olson Kundig Architects
TERRASSE OG BESKYTTELSE: Når lemmene, som ved hjelp av et trinsesystem kan heves, er lagt ned fungerer de som terrasse når hytta er i bruk. Foto: Tim Bies/Olson Kundig Architects
LUKKET: Slik ser hytta ut når lemmene er hevet og hytta lukket. Foto: Tim Bies/Olson Kundig Architects

En hytte, det ligger for så vidt i ordet, skal ha en nøktern utførelse og ydmyk tilnærming til naturen og omgivelsene. Noen har valgt å løse denne utfordringen ved å tegne hytta liten, andre velger en løsning hvor hytta med noen enkle grep gjøres nesten usynlig.

De amerikanske arkitektene Olson og Kundig har tegnet en hytte, False Bay Writer's Cabin, som kan foldes sammen og bli stående som en stor trekasse.

Skrivestue Hytta skulle fungere som en skrivestue og et gjestehus. Kravspesifikasjonen til arkitektene fra byggherren var å konstruere en hytte som ga dem full kontakt med omgivelsene, været og naturen, og som i tillegg ga et godt utsyn.

De ønsket også en konstruksjon som skulle være enkel å sikre og beskytte når den ikke er i bruk.

Glasshus Hytta er liten. Den har en total grunnflate på drøye 45 m2, og består bare av ett rom med et lite kjøkken og et bad.

Interiøret i hytta er behersket, bare med en sort stålplate i gulvet i hyttas midtparti som et et brudd. Hele konstruksjonen er i glass, omgitt av tre treplater som har en dobbel funksjon.

Når hytta er i bruk, fungerer platene som utvendige terrassegulv.

Men når den en forlatt, heises platene opp og lukker hytta fullstendig.

Kajakkstativ I tråd med at hytta er konstruert for nærkontakt med omgivelsene, kan den ene glassveggen skyves til side i form av to store glassdører.

I tillegg kan den innvendige ovnen snurres 180 grader, slik at den vender ut.

Og på baksiden av hytta henger det et stativ for oppbevaring av eiernes kanoer.

Les også:
Denne hytta er arkitektur i verdensklasse
Arkitekttegnet hytte på Hvaler
Er du på jakt etter gode interiørideer? Du finner dem i Bonytts inspirasjonsguide
- Barna mine gir meg ingen glede

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media