ISKREM I EN FEI: Frosne bringebær, kremfløte og melis. Så enkelt kan det gjøres. På et minutt har du smaken av sommer i munnen. Du behøver ikke engang piske kremen. Isen kan du toppe med friske bær og valnøtter eller mynteblader. Foto: NINA HANSEN
ISKREM I EN FEI: Frosne bringebær, kremfløte og melis. Så enkelt kan det gjøres. På et minutt har du smaken av sommer i munnen. Du behøver ikke engang piske kremen. Isen kan du toppe med friske bær og valnøtter eller mynteblader. Foto: NINA HANSENVis mer

Denne iskremen kan du lage hjemme på et minutt

Tryll fram smaken av sommer mens gjestene venter.

• Flere matsaker på db.no/mat

(Dagbladet): Har du  begynt å lengte etter sol og varme igjen?

Skap litt sommer hjemme mens du venter.

Frosne bær, melis og litt fløte er alt som skal til.  Denne iskremen lager du i en kjøkkenmaskin på noen sekunder.

For en magrere variant kan du droppe fløten og bruke kesam eller vaniljekesam

Fristende Det eneste du behøver å gjøre er å ta bær ut av fryseren, tilsette to ingredienser og kjøre maskinen på full guffe.

Derfra er det bare å ta isen i porsjonsglass og servere. 

Før gjestene har drukket opp rødvinen til hovedretten, har du en fristende dessert ferdig.

Du skal ikke se bort fra at noen vil bli mektig imponert over dine kunster.

Trikset med denne isen (eller frosne smoothien, om du vil) er at de frosne bærene fryser kremen.

RETT I MASKINEN: Ingen grunn til å tine bærene. Litt kesam og melis og jordbærvisen er i boks. Frosne bær i iskremen og friske bær til pynt er en perfekt kombinasjon.  Foto: NINA HANSEN
RETT I MASKINEN: Ingen grunn til å tine bærene. Litt kesam og melis og jordbærvisen er i boks. Frosne bær i iskremen og friske bær til pynt er en perfekt kombinasjon. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Du trenger ikke iskremmaskin og behøver ikke piske fløten på forhånd.

Bærkick Aldri har vi hatt tilgang til så mye friske bær året rundt, og aldri har vi spist mer. Prisen er ok og vi plukker med oss små plastkartonger, gjerne flere ganger i uka. Sunt er det og godt smaker det.

Blåbær og bringebær er vinnerne, viser tall fra Statens landbruksforvaltning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 2012 til 2013 økte omsetningen av bær med mer enn femti prosent. I år peker pila rett til himmels.

Friske og fryste I oppskriftene nedenfor har vi brukt frosne bringebær og jordbær is iskremen og pyntet med friske bær.

Bringebær er små og lette å lage iskrem av. Prøv deg gjerne på blåbæris av fryste bær også.

Jordbærene må kjøkkenmaskinen jobber litt mer med.

Noen hakkede valnøtter eller mandelflak og mynteblader er lekkert sammen med frukten på toppen.

BRINGEBÆRIS (til 4 pers)
400 gram frosne bringebær
3 dl (1 kartong) kremfløte
3 ss melis

Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør på høyeste hastighet til isen har riktig konsistens. Følg godt med, isen må ikke bli for myk. Hvor mye melis du vil ha, er opp til deg.

Vil du ha sterkere bærsmak, reduserer du bare mengden fløte.

SØTT : Vi brukte vanlig melis. Du kan også prøve deg fram med sukrinmelis. Foto: NINA HANSEN
SØTT : Vi brukte vanlig melis. Du kan også prøve deg fram med sukrinmelis. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Det kan være lurt å ha prøvekjørt oppskriften en gang før gjestene kommer.
En god sjokoladefondant eller konfektkake smaker godt til.

JORDBÆRIS (til 4 pers)
400 gram frosne jordbær
1/2 beger kesam (evt 2-3 dl kremfløte)
2-3 ss melis

Samme framgangsmåte som for bringebærisen.

Iskremen i disse to oppskriftene egner seg best å spise med en gang.

Iskremen har ikke egg og blir fort hard i en fryser.

ENKELT : Du behøver ikke ha iskremmaskin for å lage is. En vanlig kjøkkenmaskin holder lenge. Med disse tre ingrediensene er du godt på vei til å bli kveldens helt på kjøkkenet.  Foto: NINA HANSEN
ENKELT : Du behøver ikke ha iskremmaskin for å lage is. En vanlig kjøkkenmaskin holder lenge. Med disse tre ingrediensene er du godt på vei til å bli kveldens helt på kjøkkenet. Foto: NINA HANSEN Vis mer