(Dagbladet): Dette er virkelig en av Norges store nasjonalskatter.
Kvæfjordkaka, som i tillegg til å ha blitt kåret til Norges nasjonalkake av NRKs Nitimen, har egen venneforening og blir kalt "Verdens beste". Du legger jo lista forholdsvis høyt når du kaller kaken din det. Det må kunne sies.
Og til alt overmål: den innfrir bestandig. Kombinasjonen av kakebunnen og den luftige marengsen sammen med vaniljekremen er uslåelig.
Jeg vil slå et slag for den hjemmelagde vaniljekremen til denne kaken.
Når du først lager en festkake som Kvæfjordkaken er, synes jeg du skal ta deg tid til å lage vaniljekremen selv også. Det er ikke mange minuttene som trengs - og smaken, den taler for seg selv.
Kvæfjordkake Passer til en langpanne
Kakebunn 125 g romtemperert smør125 g sukker4 store eggeplommer125 g hvetemel1 ts bakepulver3-4 ss melk
Marengs 4 store eggehviter200 g sukker1/2 dl mandelflak
Vaniljekrem 3 1/2 dl melk4 eggeplommer50 g sukker1 vaniljestang eller 1 ts godt vaniljesukker2 ts maizenna2 dl fløte
Framgangsmåte Sett stekeovnen på 180 grader.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger