Denne kaka får du garantert til

Se steg for steg-video og imponer på 17. mai.

- Jeg er ingen kalorikokk. Kaker skal være kaker. Sunn mat kan man tenke på ellers, sier Marit Røttingsnes Westlie, også kjent som «Fru Timian».

Til 17. mai har hun desket opp med en lekker bærkake, komplett med hjemmelagd vaniljekrem.

Mange synes det er vanskelig å få til et ordentlig sukkerbrød. Det skal først piskes kraftig for å få en luftig eggedosis, så må resten av ingrediensene røres inn veldig forsiktig for å bevare luftboblene.

Videoklippet over viser tilberedningen av sukkerbrødene. Tror du vaniljekremen kan by på et problem? Ta en kikk på videoen på Fru Timians blogg for en detaljert beskrivelse.

Saftig bløtkake med hjemmelagd vaniljekrem Sukkerbrød 5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
litt smør eller formfett til smøring av forma
1 ss semulegryn eller siktet hvetemel til forma

Vaniljekrem 5 dl melk
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
5 eggeplommer
120 g sukker
3 ss maizenna

Pynting ca. 1 dl juice eller melk til dynking
5 dl kremfløte
jordbær
bringebær
blåbær

Sukkerbrødet Sett stekeovnen på 200 grader. Legg et bakepapir i bunnen til rundformen før du fester kanten rundt.

Smør innsiden av kantene med smeltet smør eller bruk formfett. Ha i semulegryn eller hvetemel og rist slik at det fordeles godt oppover kantene.

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis, pisk i 5-6 minutter. I mellomtiden blander du hvetemel og bakepulver i en bolle.

Når eggedosisen er ferdig, sikter du melblandingen inn i eggedosisen.

Bruk en slikkepott til å røre melet forsiktig inn i eggedosisen. Du skal prøve å bevare mest mulig av den luften som er pisket inn, derfor må du bruke store bevegelser når du rører inn melet.

Når røra er godt blandet, heller du den i rundforma, og steker den på nederste rille i stekeovnen. Skru samtidig ned varmen til 170 grader.

Stek kaka i ca. 35 minutter. Stikk en tynn grillpinne eller lignende midt i kaka for å sjekke om den er gjennomstekt. Er pinnen tørr, er kaka ferdig.

Legg et bakepapir på en rist og hvelv kaka over. La den ligge slik til den er avkjølt.

Vaniljekremen Varm melken opp til kokepunktet i en tykkbunnet kjele.

Bruker du vaniljestang, skraper du ut frøene og har dem oppi sammen med melken. Vaniljesukker rører du sammen med eggeplommene, sukkeret og maizenaen i en bolle.

Når melken er kokvarm, heller du ca. halvparten av den over sukkerblandingen mens du rører til sukkeret er oppløst.

Hell alt tilbake i kasserollen og varm det opp på medium varme mens du visper. La det småkoke i 1-2 minutter til det tykner. Sett det til avkjøling.

Pynting av kaka Del sukkerbrødet i tre og dynk alle delene med melk eller juice. Pisk fløten til du får en luftig krem.

Pass på at du ikke pisker for lenge.

Kremen er ferdig når den får fine topper. Fordel vaniljekrem, bær og pisket krem lagvis. Pynt med krem og bær.

Flere oppskrifter og tips finner du på frutimian.no.