ENKELT: Denne dingsen tar backup av PC-en og lagrer innholdet på din iPod/iPhone. Det kan være en enkel metode for alle som ellers ikke er så flinke med å ta backup av PC-en Hallvard Lunde
ENKELT: Denne dingsen tar backup av PC-en og lagrer innholdet på din iPod/iPhone. Det kan være en enkel metode for alle som ellers ikke er så flinke med å ta backup av PC-en Hallvard LundeVis mer

Denne kan redde PC-en din

Smart nødhjelp når PC-en tar kvelden.

Vi har tidligere omtalt Clickfrees automatiske løsninger for sikkerhetskopiering som «verdens enkleste» og «sikkerhetskopiering på 1-2-3» .

Selv om Windows 7 har gjort det enkelt å sikkerhetskopiere PC-en, er Clickfree sin løsning utrolig elegang og tilgjengelig - om du har iPhone eller iPod, vel å merke.

For ved å koble en liten dongel mellom din iPhone/iPod og din PC, tas det automatisk en sikkerhetskopi av dine viktigste dokumenter og filer fra din PC og over til din iPhone/iPod - om du har ledig plass.

Du bestemmer

Du kan selv bestemme hvilke mapper og filtyper som skal sikkerhetskopieres - eller du kan bruke de forhåndsbestemte innstillingene på Clickfree Transformer.

Så snart du kobler «dongelen» fra Clickfree mellom din iPhone/iPod og PC-en din, starter installasjonsprosessen automatisk.

Når de nødvendige driverne er på plass, dukker det opp en meny som starter en nedtelling.

Dersom du ikke foretar deg noe innen 30 sekunder, starter Clickfree Transformer automatisk å sikkerhetskopiere PC-en din basert på standardinnstillingene til Clickfree.

Det betyr at den tar med de vanligste filtypene knyttet til dokumenter, bilder og lydfiler.

Tilpass valgene

Vi anbefaler likevel at du tar turen innom «Options»-menyen og gjør dine egne valg.

Her kan du for eksempel velge kun å sikkerhetskopiere ”Mine dokumenter”-mappen eller bare utvalgte filtyper, for eksempel alle Word-dokumentene dine (doc).

Dette for å spare plass og for at sikkerhetskopieringen skal gå raskere.

Tilbake fra Ipod

Går noe galt med PC-en din, kan du kopiere tilbake alle filer eller enkeltfiler fra din iPhone/iPod.

Du kan også kopier ut filene til en annen PC. Slik kan du også bruke Clickfree Transformer for å flytte bilder, musikk og dokumenter mellom flere PC-er.

Du kan også bruke Clickfree Transformer for å flytte hele musikkbiblioteket ditt til en annen PC.

Forutsetningen for å ha nytte av Clickfree Transformer er at du må ha en iPhone/iPod med ledig lagringskapasitet.

På vår iPod hadde vi 21 GB ledig, som holdt lenge i vårt tilfelle.

Clickfree Transformer fungerer utmerket.

Løsningen er en enkel og en rimelig forsikring mot å miste viktige filer om uhellet skulle være ute.

Clickfree Transformer passer kanskje best til alle som drar rundt med hele sitt digitale liv på en bærbar PC - uten å ha sikkerhetskopi.

Skulle du være uheldig å slette eller skade en fil - eller PC-en bare slutter å virke mens du er ute på tur, så har du trolig din iPhone/iPod i umiddelbar nærhet.

Svakheten med Clickfree Transformer er at man kanskje oppbevarer sin iPod Touch og den bærbare PC-en i den samme sekken eller bagen.

Skulle man bli frastjålet sekken, er man altså like langt. Løsningen fritar deg derfor ikke å ha en ordentlig sikkerhetskopi lagret på et trygt sted .

Enkelt og brukervennlig

Clickfree skårer høyt på brukervennlighet og vi liker godt at man faktisk har sikkerhetskopien med seg.

En iPhone/iPod har man gjerne i lommen og man kan lett gjenopprette en fil akkurat når man trenger den.

Les mer:

33 tips i Windows 7

Dette gjør barna skoleflinke

Hvor bra er mobilen som mp3-spiller?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.