Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne kommer ikke i veien for barne-oppdragelse eller oralsex

Får tid til «alt» i et matprogram du ikke har sett maken til. Se tredje episode av «Den glade husmor»!

(Dagbladet): Den glade husmor har mange oppskrifter i sitt arsenal. Her er en av de enkleste!

Den glade husmors klassiske sjokoladekake
Dette trenger du: Bunn
175 gr sukker
4 stk egg
150 gr smør
150 gr sjokolade
150 gr hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 1/2 - 2 ss bakekakao

Sjokoladeglasur
100 gr sjokolade
2-3 ss vann
100 gr melis        

Slik gjør du det: Kakebunn
Brekk opp sjokoladen og smelt den på lav varme eller i vannbad.

Smelt smøret og avkjøl det noe.

Rør sukker og egg hvitt. Ha i det smeltede smøret.

Bland sammen det tørre, og vend det inn i røren. Tilsett så den smeltede sjokoladen.

Røren helles i en smurt springform (22 cm i diameter) og stekes ved 175 C i ca 30-35 minutter. Avkjøl kaken.

Glasur
Brekk sjokoladen til glasuren i små biter og smelt den sammen med vannet i en skål over vannbad.

Ha i melis og rør til en glatt og blank glasur. Ha glasuren opp på sjokoladebunnen og la den delvis få renne ned på kanten av kaken.

Pynte kaken med sjokolade, geletopper eller annen kakepynt.

Følg med! Den glade husmor sendes her på Dagbladet.no de neste ukene.

Alle episodene og oppskriftene blir lagt ut på dengladehusmor.no.

Følg også den glade husmor på Facebook for bonusklipp og slettede scener!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media