Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne kommoden er verdt 35 millioner kroner

Her er julegaven du absolutt ikke har råd til.

EKSKLUSIVT: Kommoden i lakkert rosentre fra cirka 1770 ble solgt for 35 millioner kroner via auksjonshuset Sothebys 7.desember i år. Kommoden sies å tilhøre møbeldesigner Thomas Chippendale. Foto: Sotheby's
EKSKLUSIVT: Kommoden i lakkert rosentre fra cirka 1770 ble solgt for 35 millioner kroner via auksjonshuset Sothebys 7.desember i år. Kommoden sies å tilhøre møbeldesigner Thomas Chippendale. Foto: Sotheby's Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mangler du den siste, avgjørende julegaven, som vil gjøre selv julenissen stum? Eller kanskje du allerede har kjøpt alle julegavene og bare trenger et møbel å gjemme dem i?

Hva da med en kommode til 35 millioner, som er 240 år gammel og som satte prisrekord på Sotheby's tidligere i desember.

En mer kostbar kommode skal du lete lenge etter. Og mens du søker kan du regne ut hvor mange Ikea-kommoder du får for tilsvarende sum (Svar nederst i saken). 

Eksklusivt møbel Det var på auksjonshuset Sothebys, tirsdag 7. desember i år, at den eksklusive Harrington-kommoden ble solgt.

Møbelet sies å være cirka 240 år gammelt. Salget oversteg den tidligere verdensrekorden for et engelsk møbel med over 1 million pund.

Lang budrunde Budrunden varte i 15 minutter, noe som regnes for å være langvarig, og førte til at prisen ble tre ganger utropspris.

Sluttsum: 3 793 250 pund, cirka 35 millioner norske kroner.

Det er ny verdensrekord for et møbel på Sothebys.

Fem budgivere Denne merkelige kommoden som er vakker både i form og tilstand, ble sterkt begjært av fem budgivere.

- Den endelige prisen demonstrerer sann etterspørsel i markedet for ekte kvalitet. En vare som har vært en ære å selge, uttalte auksjonarius Henry House, som utførte salget.

Budgiveren er for øvrig anonym.

Norges dyreste - Det dyreste norske møbelet vi har solgt er et hengeskap malt av Ola Hansson, Telemarks mest kjente rosemaler, sier antikvitetsekspert Heine Skarlund i Blomqvist.

Prisen endte på 1 600 000 kroner, etter en forhåndsvurdering på 500.000 kroner.

NORGES DYRESTE: Det mest kostbare møbelet som Blomqvist har solgt er et hengeskap malt av Ola Hansson, Telemarks mest kjente rosemaler. Det gikk for 1.600.000 kroner.   FOTO: Blomqvist
NORGES DYRESTE: Det mest kostbare møbelet som Blomqvist har solgt er et hengeskap malt av Ola Hansson, Telemarks mest kjente rosemaler. Det gikk for 1.600.000 kroner. FOTO: Blomqvist Vis mer

Blomqvist har solgt kommoder i par for 880 000 kroner, noe som trolig er Norgesrekorden for kommoder.

Svar på regnestykket: Du får 54 263 Ikea-kommoder for 35 millioner kroner (hvis du tar utgangspunkt i kommoden Ivar til 645 kroner).

Les også:
Interiørjournalistenes beste julegavetips
Dette er den beste juletrefoten
Stæsj og dill til gutta til jul
Dette gjør de fleste foreldre feil

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

VAKKER: Blomqvist har solgt kommoder i par for 880.000 kroner, noe som trolig er rekord for kommoder i Norge.   FOTO: Blomqvist
VAKKER: Blomqvist har solgt kommoder i par for 880.000 kroner, noe som trolig er rekord for kommoder i Norge. FOTO: Blomqvist Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!