HYTTEEPLEKAKE: Denne lager du i panna. FOTO: Øivind Lie
HYTTEEPLEKAKE: Denne lager du i panna. FOTO: Øivind LieVis mer

Denne lager du i stekepanna

Imponer hyttenaboen med nystekt eplekake.

Har du en stekepanne med lokk, kan du lage denne kaken på hyttekjøkkenet, primusen eller bålet for den saks skyld. Akkurat som pizzaen du steker opp ned.

Det beste er at denne kaken blir minst like god som den du lager hjemme i ovnen. Jeg lover.

Hver for seg Det smarte grepet her er å steke kakebunnen og toppingen hver for seg. Du bør definitivt velge teflonpanne hvis du har det, og det er ingen grunn til å spare på smøret når du steker.

Svak varme Røren i oppskriften holder rikelig til en stor panne. Hell cirka en centimeter opp i panna og legg på lokket. Stek på svak varme slik at den ikke blir brent.

To sider Bunnen skal stekes på to sider. Etter en halv time kan du sjekke om den er ferdig på den ene siden. Da løsner du forsiktig på kaken, er den fast nok i bunnen til at den kan sklis over på en tallerken, så gjør du nettopp det.

Stek på den andre siden Hold panna opp ned, løft tallerkenen med kakebunnen opp i panna og snu hele stasen. Det blir gris, men det er en fordel om du har fått litt smør i panna først. Stek til bunnen er gjennomstekt og legg den tilbake på tallerkenen.

Stek eplene Rull eplene i kanel og sukker. Legg godt med smør i panna og spre eplene ut i et fint mønster. Strø litt ekstra sukker i panna. Stek på svak varme til eplene er møre og sukkeret har fått en litt seig konsistens. Ikke for lenge for da blir det knekk.

Eplene møter bunnen Nå er det på tide å la bunnen møtte toppen. Dytt eplene litt inn mot midten i panna. Legg kakebunnen på eplene. Legg en tallerken på bunnen og snu det hele rundt.

RØRE: Hell opp cirka en centimeter i panna. FOTO: Øivind Lie
RØRE: Hell opp cirka en centimeter i panna. FOTO: Øivind Lie Vis mer

Dette blir litt gris og det er varmt, så legg et håndkle over nederste del av armen.

Les også:
Hvordan få kaken perfekt
Denne kaka blir du forelsket i
Legg litt kake og krem mellom bærene

BUNN: Legg bunnen til side FOTO: Øivind Lie
BUNN: Legg bunnen til side FOTO: Øivind Lie Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

BUNN+TOPP: Legg bunnen oppå eplene. FOTO: Øivind Lie
BUNN+TOPP: Legg bunnen oppå eplene. FOTO: Øivind Lie Vis mer
EPLER: La eplene surre i kanel og sukker. FOTO: Øivind Lie
EPLER: La eplene surre i kanel og sukker. FOTO: Øivind Lie Vis mer