Denne leiligheten er alt annet enn hvit

Se designerens kreative bruk av farget glass i innredningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Små byleiligheter kan være utfordrende å innrede med tanke på plassbesparing. Det gjelder å finne lure og funksjonelle løsninger. I den ombygde leiligheten i Paris har interiørarkitekten bevisst brukt farger, lys og glass for å skape en spennende romfølelse.

Da familien på tre ventet seg et nytt familiemedlem måtte de endre på romløsningen i den to etasjes leiligheten sin i Paris. Overetasjen har to soverom og bad, mens underetasjen, på 47 kvadratmeter, besto av kjøkken og stue. Siden de ønsket å integrere et soverom i underetasjen tok familien kontakt med interiørarkitekt Aude Borromée for å få hjelp.

Interiørarkitekten er kjent for kreativ fargebruk i innredningen sin, og hun leker seg ofte med materialer og lys for å skape spennende effekter.

- Jeg ønsket å endre uttrykket og formen på rommet ved å leke meg med striper, lys, transparente flater og teksturer, forteller hun til bonytt.no

Bevare romfølelsen Arkitekten la vekt på å bevare romfølelsen og var opptatt av at rommet ikke skulle virke mindre etter oppussingen.

- Skyvedører med integrerte glassplater gir direkte kontakt med soverommet, og samtidig en fleksibel avsperring. På grunn av rare vinkler har rommet blitt fleksibelt og originalt, og effekten av teksturene, glasset og lyset kommer til sin rett.

Flerfunksjonelt rom Det ene rommet dekker nå familiens behov for et ekstra soverom og oppholdsrom. Interiørarkitekten har også integrert oppbevaringsmuligheter i noen av veggene og møblene.

- Det samme rommet har nå fått flere bruksområder, forklarer Borromée. Det fungerer til både matlaging, som oppholdsrom og som soverom. I alle disse bruksområdene har jeg latt tre farger være gjennomgående, kombinert med ulike teksturer.

- Det blir tydelig gjennom utformingen av gulvet, de tilpassede møblene, maleriene, de gjennomskinnelige glassplatene, gardinene, fargene på de taklampene og de fargerike stolryggene.

Les også:
Her finner du den beste inspirasjonen
Smart, liten leilighet i Paris
Så lett fornyer du interiøret ditt

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

FØR OG ETTER: Slik så det gamle kjøkkenet ut før oppussingen. FOTO: Laurent Gueneau
FØR OG ETTER: Slik så det gamle kjøkkenet ut før oppussingen. FOTO: Laurent Gueneau Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer