FRONTKAMERA: Ford lanserer en helt ny kamerateknologi. Foto: FORD
FRONTKAMERA: Ford lanserer en helt ny kamerateknologi. Foto: FORDVis mer

Denne løsningen kan redde liv

Dårlig sikt til høyre og en varebil i veien til venstre? Det er ikke lenger et problem, skal vi tro Fords nye satsning på frontkamera.

Dinside For etter flere år med lovprising av ryggekamera, kan vi nå også se fremover mot en enda enklere hverdag i trafikken.

Ford lanserer i en pressemelding det de hevder en helt ny kamerateknologi, som skal hjelpe deg å se rundt svingen, selv om du som sjåfør ikke kan det. Det finnes selvsagt allerede systemer som har lignende funksjoner - som frontkamerafunksjonen i Citroëns Pack Park Assist 360, for eksempel.

Teknologien til Ford, som er et 33 millimeter bredt kamera montert i bilens grill, gir et 180-graders bilde som vises på bilens 8-tommers berøringsskjerm. 

Kameraet er midlertidig ikke tilgjengelig for alle, men leveres som ekstrautstyr på nye Ford S-Max og Galaxy.

Unngå flere ulykker Informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby, forteller til Dinside at de ser frem til å få modellen til Norge i midten av august.

- En kan jo spørre seg hvordan en klarte seg uten ryggekameraet, vi tror dette blir like avhengighetsskapende som hjelpemiddel. Muligheten til å se over en meter foran seg, og ligge på høyde med bilens front gjør sannsynligheten for en ulykke, eller nestenulykke med fotgjengere og andre biler, betraktelig mindre.

Les mer: NAF-test: De beste filskifte-varslerne

Men skulle en ikke tro at en blir en slappere sjåfør av alle disse hjelpemidlene?

- Blir ikke latere Selv om vi i dag har tilgang til alle mulige hjelpemidler når det kommer til bilkjøring, tror ikke Sønsteby at vi blir noe latere eller mer uoppmerksomme av den grunn.

- Jeg tror ikke vi blir noe latere av å ha disse hjelpemidlene. Tvert om tror jeg vi blir mer oppmerksomme på hva som skjer rundt bilen, med tanke på at vi får beskjed så fort noe nærmer seg bilen.

Frontkameraet vil også bli tilbudt på den nye SUV-modellen Ford Edge, som kommer til Europa senere i år.

Utvidet assistanse
I tillegg til frontkamera kan en også få med intelligent hastighetsbegrenser, som er med på å overvåke hvilke fartsgrenser du er innenfor. Det er også mulighet for antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, som er med på å oppdage fotgjengere, og dermed kunne forhindre, eller minske skadeomfanget ved et eventuelt sammentreff.

Det er ingen tvil, vi gleder oss til å teste alle disse nye funksjonene seinere i sommer.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

FRONTKAMERA: Nå skal det bli lettere å sno seg rundt hjørner uten å frykte kollisjon. Foto: FORD
FRONTKAMERA: Nå skal det bli lettere å sno seg rundt hjørner uten å frykte kollisjon. Foto: FORD Vis mer