Denne løsningen kan redde liv

Dårlig sikt til høyre og en varebil i veien til venstre? Det er ikke lenger et problem, skal vi tro Fords nye satsning på frontkamera.

FRONTKAMERA: Ford lanserer en helt ny kamerateknologi. Foto: FORD
FRONTKAMERA: Ford lanserer en helt ny kamerateknologi. Foto: FORD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside For etter flere år med lovprising av ryggekamera, kan vi nå også se fremover mot en enda enklere hverdag i trafikken.

Ford lanserer i en pressemelding det de hevder en helt ny kamerateknologi, som skal hjelpe deg å se rundt svingen, selv om du som sjåfør ikke kan det. Det finnes selvsagt allerede systemer som har lignende funksjoner - som frontkamerafunksjonen i Citroëns Pack Park Assist 360, for eksempel.

Teknologien til Ford, som er et 33 millimeter bredt kamera montert i bilens grill, gir et 180-graders bilde som vises på bilens 8-tommers berøringsskjerm. 

Kameraet er midlertidig ikke tilgjengelig for alle, men leveres som ekstrautstyr på nye Ford S-Max og Galaxy.

Unngå flere ulykker Informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby, forteller til Dinside at de ser frem til å få modellen til Norge i midten av august.

- En kan jo spørre seg hvordan en klarte seg uten ryggekameraet, vi tror dette blir like avhengighetsskapende som hjelpemiddel. Muligheten til å se over en meter foran seg, og ligge på høyde med bilens front gjør sannsynligheten for en ulykke, eller nestenulykke med fotgjengere og andre biler, betraktelig mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer