FULL NORDMANN:  Slik så bildet av den fulle nordmannen ut på røntgenmaskinen på Fiumicino flyplass i Roma. Foto: ITALIENSK POLITI / FLYPLASSEN
FULL NORDMANN: Slik så bildet av den fulle nordmannen ut på røntgenmaskinen på Fiumicino flyplass i Roma. Foto: ITALIENSK POLITI / FLYPLASSENVis mer

Denne mannen er kåret til en av verdens verste turister i nyere tid

Og han er norsk.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

En beruset nordmann som sovnet på rullebåndet på flyplassen og ble med hele veien gjennom sikkerhetskontrollen, er nå kåret til en av de fire verste turistene i nyere tid.

Kåringen over de verste turistene i nyere tid er gjort av International Business Traveller i Australia,

Nordmannen Det var 23. juli i fjor at 36-åringen hadde lagt seg til å sove på ved siden av bagasjen sin på rullebåndet på flyplassen Fiumicino utenfor Roma.

Han våknet ikke da rullebåndet begynte å gå. Heller ikke da han ble scannet av røntgenmaskinen.

Det var først da sikkerhetspersonalet slo alarm ved gjennomlysning av bagasjen at han ble oppdaget og vekket opp.

 ROMA:  En 36-år gammel beruset nordmann som la seg til å sove på rullebåndet på Fiumicini-flyplassen i fjor, er kåret til en tidenes verste turister. Foto: STEFANO RELLANDINI / REUTERS / NTB SCANPIX
ROMA: En 36-år gammel beruset nordmann som la seg til å sove på rullebåndet på Fiumicini-flyplassen i fjor, er kåret til en tidenes verste turister. Foto: STEFANO RELLANDINI / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Sikkerhetsvaktene så en mann  i dyp søvn, liggende i fosterstilling.

Da hadde den berusede nordmannen sovet seg gjennom en 16 minutters reise på rullebåndet i det indre av Terminal 3 på en av Italias travleste flyplasser.

Tre britiske turister Man kan si at fylla har skylda også når det gjaldt to britiske turistene som stjal en pingvin fra et akvarium i Australia.

De skal ha konsumert tilsammen 1,5 liter vodka før de brøt seg inn i Sea World Australia i Queensland, svømte med delfiner og stjal en tam pingvin.

De to skjønte ikke hvordan pingvinen var i leiligheten da de våknet opp neste morgen.

Den hjelpeløse  pingvinen, som går under navnet Dirk, ble satt ut i en kanal ved sjøen.

 STJAL PINGVIN:  Pingvinen Dirk er tilbake i Sea World Australia etter å ha blitt stjålet av to britiske turister, jaget av en hund og forfulgt av en hai.  Foto: HO / SEA WORLD AUSTRALIA / AFP / NTB SCANPIX
STJAL PINGVIN: Pingvinen Dirk er tilbake i Sea World Australia etter å ha blitt stjålet av to britiske turister, jaget av en hund og forfulgt av en hai. Foto: HO / SEA WORLD AUSTRALIA / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Her ble den først plaget av en hund og deretter jaget av en hai ute i vannet. Pingvinen ble oppdaget av noen forbipasserende og returnert til Sea World som hadde slått full alarm etter pingvintyveriet.

De to gjerningsmennene ble arrestert og senere stilt for retten etter at de sjøl hadde lagt ut bilder av den stjålne pingvinen på facebook.

Kinesisk turist Med på verstinglista er også en ung kinesiske turisten som var på besøk blant Egypts kulturskatter sammen med foreldrene sine.

15-åringen benyttet anledningen til å skrive «Ding Jinhao var her», i kinesiske tegn på en søyle i det over 3500 år gamle Luxor-tempelet.

Det er ikke første gang folk skriver riper navnet sitt inn på Egypts mange kulturskatter. Men denne taggingen vakte stor oppsikt da en kinesisk blogger la bildet av vandaliseringe ut på bloggen sin.

Strafferammen for å skade egyptiske kulturskatter er opptil ett års fengsel.

 VAR HER:  Ding Jinhao var her, skrev en 15-åring på Luxortempelet i Egypt. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
VAR HER: Ding Jinhao var her, skrev en 15-åring på Luxortempelet i Egypt. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Foreldrene til Ding Jinhao ba hele det egyptiske folk om unnskyldning gjennom en kinesisk avis. 

Colombiansk turist Og så var det 23 år gamle turisten fra Colombia som provoserte vakten ved Buckingham Palace så han til slutt måtte ta igjen.

Det er soldater fra Grenadier Guards med store tunge bjørneskinnsluer som står vakt. De har militær utdanning og er godt trenet til å ignorere innpåslitne turister.

Men denne gangen ble det for mye vakten da den colombianske mannen gikk inn for å provosere ved å kopiere alle vaktens bevegelser.