Denne maskinen smelter fett

Bruker ultralyd til å sprenge fettcellene.

CAVI-LIPO: Fettsmelting med ultralyd. Foto: Eva Øien Didriksen
CAVI-LIPO: Fettsmelting med ultralyd. Foto: Eva Øien Didriksen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det siste innenfor plastikkirurgi er en maskin som «smelter» fettcellene i kroppen din med ultralyd. Ingen injeksjoner eller andre inngrep er nødvendig, ingen bedøvelse, antibiotika eller sykemelding behøves. Du kan straks gjøre hva du vil etter behandlingen.

I likhet med slankende proteinpiller og dietter basert på småkaker høres det nesten for godt ut til å være sant, men er det dét?

- Dette ser ut til å være en vel utprøvd metode som ser ut til å gi positive effekter på reduksjon av fett selv om resultatene varierer fra pasient til pasient. Hovedsakelig omtales metoden i tidsskrifter om plastisk kirurgi, sier ekspert på fettceller, Torstein Lindstad (PhD) ved Institutt for molekylær biovitenskap, Universitetet i Oslo.

To kilo på en uke Eva Øien Didriksen tilbyr slik behandling med maskinen Cavi-Lipo.

- Denne maskinen har vi akkurat fått og på en uke har jeg selv gått ned to kilo. Dette er en perfekt motivasjon, spesielt for oss som har prøvd alt uten resultat, hevder Øien Didriksen.

Fettcellene sprekker Behandlingen skjer med ultralyd ved at en sonde strykes over huden som er smurt med kontaktgelé.

- Maskinen oppleves nesten som litt varm massasje. Man kan høre lyd under behandlingen, men kjenner ingenting, opplyser Øien Didriksen.

Cavi-Lipo ødelegger fettcellene med ultralyd. Maskinen skaper ifølge Øien Didriksen såkalt kavitasjon, det vil si vakuum som får fettcellene til å implodere. Fettcellenes membran sprekker og fettcellene gjøres om til væske som kroppen kvitter seg med den naturlige veien.

Før og etter behandlingsdagen anbefaler Øien Didriksen å drikke mye vann for å lette kroppens prosess med å tisse ut drenert fett.

Kan gi diabetes eller hjerteproblemer Lindstad advarer mot at metoden kan være helseskadelig, selv om den gir en ønsket kosmetisk effekt.

- Fjerning av underhudsfett ved hjelp av ultralyd kan fungere som en kosmetisk behandling, men det er sannsynlig at gjentatte behandlinger på sikt kan ha negative helsevirkninger og i verste fall øke muligheten for å få diabetes , hjerteproblemer eller kreft , sier Torstein Lindstad.

- Tisser ikke ut fettet Lindstad tror ikke på at alt fettet forlater kroppen gjennom urinen.

- Fettceller er egentlig en god ting for kroppen. For mye løst fett i kroppen, eksempelvis i blodet, hjertet og leveren, er derimot ikke bra, sier Lindstad.

Fettcellene lagrer det farlige fettet uten at det skader kroppen. Ved behov slippes fettet ut og omdannes til energi.

- Ved bruk av ultralyd ødelegger du ekstremt mange celler på en gang og slipper fettet løs. Dette er jeg redd kan ha uheldige konsekvenser.

ULTRALYD: Prosessen er smertefri, men kan ha konsekvenser. Foto: Eva Øien Didriksen
ULTRALYD: Prosessen er smertefri, men kan ha konsekvenser. Foto: Eva Øien Didriksen Vis mer

- Det er urimelig å tro at alt fettet som ødelegges bare tisses ut via leveren. Opphopning av fett i leveren, muskler, hjertet og andre organer forårsaker diabetes, hjerteproblemer og kreft. Men dette tar lang tid å utvikle. Om metoden øker forekomsten av disse sykdommene er ikke testet.

Kun kosmetikk Du blir heller ikke «sunnere» av å fjerne underhudsfett ved hjelp av denne metoden.

- Dette er kun kosmetikk. Fettet rett under huden, subkutant fett eller underhudsfett, er det som blir borte ved bruk av denne metoden. Man har også mye fett inni magen, viseralt fett, i tilknytning til de store organene. Dette fettet er det ikke bra å ha for mye av. Ny forskning viser at underhudsfettet ikke lager mye problemer med mindre vi snakker om ekstremt store mengder. Det er mye magefett som er farlig, sier Lindstad.

Etterlyser informasjon Lindstad er også skeptisk til produsenten av Cavi-Lipo. Han etterlyser bedre informasjon om produktet.

- Det ser ut til å komme fra Sør-Korea, men med lite god informasjon. Israel-baserte UltraShape ser ut til å være en mer «seriøs» aktør som gir mer og bedre informasjon, sier Lindstad.

- Distributøren er i Danmark og de jobber hele tiden med informasjon om produktet, og få det oversatt til norsk. Deres webadresse er www.cavi-lipo.dk, opplyser Øien Didriksen.

Fjerner mannepupper Hun lover at maskinen kan fjerne opptil en liter fett ved en behandling på en halv time.

Antall behandlinger kommer an på hvor store og hvor mange områder som skal behandles. Øien Didriksen har erfaringer med at maskinen hjelper mot gynekomasti, en slags brystdannelse hos menn.

- Maskinen kan hjelpe menn som har «mannepupper». De blir merkbart redusert etter 4-5 behandlinger. Ved kirurgisk operasjon koster det 20.000 kroner, poengterer Øien Didriksen.

Ingen mirakelløsning Hun anbefaler generelt fem behandlinger for å få best mulig resultat, og understreker at maskinen er ment for dem som har prøvd alt og synes det er på tide å se resultater - eller dem som er slanke, men har en kroppsdel hvor de ikke blir kvitt underhudsfettet.

- Det er viktig å la folk forstå at uansett hvilket «mirakuløs» maskin som finnes, kommer vi aldri utenom at vi må ha et godt kosthold og regelmessig aktivitet og mosjon.

- Alle trenger en god motivasjon, spesielt når man føler at man er flink med kosten og går turer jevnlig, men føler at ingenting hjelper på.

Les også:

Elin tenkte seg ned 10 kilo

Slankere av å vaske

UT MED URINEN: Fettcellene som sprekker skal visstnok skilles ut som væske i urinen. Men går det an? Foto: Eva Øien Didriksen
UT MED URINEN: Fettcellene som sprekker skal visstnok skilles ut som væske i urinen. Men går det an? Foto: Eva Øien Didriksen Vis mer

Deffing er helseskadelig

Flatere mage: Slik unngår du å bli oppblåst

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Vær forsiktig hvis ...

Pasienten anbefales å gjøre en legeundersøkelse og ha en fullstendig medisinsk historie.

Kontraindikasjon/forsiktighetsregel for dem med:

  • Nyre og leversykdommer
  • Pacemaker
  • Graviditet og amming
  • Diabetes
  • Blødere og de med blodfortynnende medisiner
  • Forhøyet kolesterol
  • Tumorsykdommer

Kilde: Evaoien.vpweb.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer