TÅLER VANN: Denne mobilen tåler en fuktig støyt. Foto: Marius Valle
TÅLER VANN: Denne mobilen tåler en fuktig støyt. Foto: Marius ValleVis mer

Denne mobilen er en virkelig tøffing

Tåler det meste - selv ruskete bergensvær.

Sony Ericsson Xperia Active er noe så sjeldent som en Android-telefon som er laget for å tåle hardt vær.

Foreløpig er det bare Motorola Defy som er like tøff.

Slike telefoner er derfor ikke dagligdags, og selv om Xperia Active neppe tåler alt, så tåler den mye.

Vi har senket den i vann, brukt den flittig i bergensvær, og generelt gjort ting vi ikke ville funnet på å gjøre med andre telefoner.

For deg som er ute Sony Ericsson markedsfører Active som en telefon for deg som trener med mobilen. Dette understrekes ved at det følger med øreplugger med bøyle og en veske du fester på armen.

GUMMIPAKNINGER: Telefonen har gummipakninger i bakdekselet slik at vann og støv ikke skal trenge inn. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no
GUMMIPAKNINGER: Telefonen har gummipakninger i bakdekselet slik at vann og støv ikke skal trenge inn. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no Vis mer

Det følger også med en treningsapp, slik at du lett kommer i gang med trening. I tillegg har telefonen skritteller.

Xperia Active har også støtte for bruk sammen med pulsbelter. Altså en telefon som bør passe for friskuser, dette.

Kjapping Utover at den tåler mye er Xperia Active i bunn og grunn en Xperia Mini under skallet. Det betyr at du får en rask prosessor, en kapabel grafikkbrikke og rimelig mye arbeidsminne.

I praksis gjør dette at telefonen alltid føles rask, og at brukeropplevelsen dermed er god. Våre ytelsesmålinger gjenspeiler dette.
Xperia Active har alt av teknologi du forventer av en moderne smarttelefon, og et kamera som tar gode bilder.

Siden Xperia Active er liten og lett er den grei å ta med seg. Den er laget i plast, men føles ikke billig. Faktisk liker vi designen her veldig godt.

PROPPER: Lydutgangen og USB-tilkoblingen er beskyttet av gummipropper. Telefonen er dermed ikke helt vanntett dersom du har hodesett koblet til. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no
PROPPER: Lydutgangen og USB-tilkoblingen er beskyttet av gummipropper. Telefonen er dermed ikke helt vanntett dersom du har hodesett koblet til. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no Vis mer

Telefonen har grei batterilevetid og høy lyd under samtaler.

Liten skjerm Men at telefonen er liten har også en bakside: Skjermen er ikke mer enn tre tommer stor. Det betyr enkelt og greit at telefonen ikke egner seg så fryktelig godt til surfing.

Dette er et kompromiss du rett og slett må leve med dersom du velger en så liten telefon.

Det er videre ikke all verden med lagringsminne på telefonen, og minnekortet er ikke på mer enn 2 GB.

Dersom du skal ha med deg musikksamlingen din på treningsøkten bør du altså vurdere å kjøpe et større minnekort.

En annen detalj vi irriterte oss litt over er at kameralinsen er plassert et stykke inn i bakdekselet, noe som fører til at det fort samler seg støv og rusk her.

Ulempene er kanskje ikke uvesentlige, men de er heller ikke på noen som helst måte overskyggende.

Alt i alt vil vi si at dette er en svært vellykket telefon for deg som er mye ute i all slags vær, eller som bare ikke er så flink til å passe på mobilen din.

Vannsikre alternativer Alternativene til Xperia Active finnes. Disse er den nevnte Motorola Defy, som har svakere maskinvare.

Defy tåler imidlertid like mye som Active, og koster litt mindre. Et annet alternativ er Samsung Galaxy Xcover, som skal tåle like mye som Active.

Denne har enda ikke kommet på markedet, men det kan likevel være greit å ha den i bakhodet.

Xperia Active er en god telefon på mange måter, og prisen er alt annet enn avskrekkende. Trenger du en tøff telefon, anbefaler vi denne uten å blunke.

Les hele testen av Xperia Active hos Mobili.no.

LES OGSÅ:
Dette er mobilene som tåler juling
Derfor bør du koble mobilen til TV-en
Smart tilbehør til mobilen din
Slik blir neste års supermobiler
Fem lommevennlige mobiler

LITEN: Xperia Active er ikke spesielt stor, og dermed lett å ta med seg på trening. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no
LITEN: Xperia Active er ikke spesielt stor, og dermed lett å ta med seg på trening. Foto: Marius S. Eltervåg/Mobili.no Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SPORTY: Sony Ericsson markedsfører Xperia Active som en telefon for deg som er sporty og/eller er mye utendørs i all slags vær. Foto: Sony Ericsson
SPORTY: Sony Ericsson markedsfører Xperia Active som en telefon for deg som er sporty og/eller er mye utendørs i all slags vær. Foto: Sony Ericsson Vis mer