Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne mobilen er made in Norway

Visst kan vi lage smartmobiler her til lands også.

RØFF TYPE: Litt tykkere enn bestselgerne, men designmessig matcher den definitivt andre modeller vi har sett innenfor «røff bruk»-kategorien. Legg merke til de fysiske knappene under skjermen. Foto: BARTEC FIXAVI
RØFF TYPE: Litt tykkere enn bestselgerne, men designmessig matcher den definitivt andre modeller vi har sett innenfor «røff bruk»-kategorien. Legg merke til de fysiske knappene under skjermen. Foto: BARTEC FIXAVI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide.no: Det er forsvinnende lite forbrukerelektronikk som produseres i Norge. Ikke fordi vi ikke kan, men fordi det ikke lønner seg. Norske arbeidere er dyre i drift, derfor settes all produksjon som regel bort til typiske lavkostland som Kina og Taiwan.

Les også: DinSide tester mobiltelefoner

Produseres på Hadeland Men det er ikke alltid det lønner seg likevel, skal vi tro selskapet Bartec Pixavi, som står bak den meget spesielle smartmobilen Pixavi Impact X. For når det gjelder nisjeprodukter som ikke skal masseproduseres, kan slike ting løses vel så greit her på berget.

Og Pixavi Impact X er virkelig et nisjeprodukt.

Mobilen er av det svært robuste slaget, skriver Teknisk Ukeblad.

Mobilen produseres hos Hapro på Hadeland, og sentralt i produktet står et kretskort laget av Bartec Pixavi selv. Dette er spesialkonstruert med tanke på at mobilen skal tåle det meste av påkjenninger som kan oppstå i tøffe miljøer, som olje- og gruveindustrien.

Dobbel batterikapasitet Impact X er noe tykkere enn de slankeste mobilene på markedet, men har til gjengjeld et dobbelt så kraftig batteri som «normale» smartmobiler. Dessuten er den utstyrt med tykkere, herdet Gorilla-glass foran den 4,6 tommer store skjermen.

Operativsystemet er vanlig Android 4.3 Jelly Bean fra Google.

NORSKPRODUSERT: Salgs- og markedsdirektør Thomas Zaubi (t.v.) og prosjektleder Andreas Parr Bjørnsund gleder seg til å vise fram mobilen til verden. Foto: BARTEC PIXAVI
NORSKPRODUSERT: Salgs- og markedsdirektør Thomas Zaubi (t.v.) og prosjektleder Andreas Parr Bjørnsund gleder seg til å vise fram mobilen til verden. Foto: BARTEC PIXAVI Vis mer

Og prisen? Mellom 20 000 og 25 000 kroner, noe som visstnok ikke skal skremme potensielle kunder innenfor offshore og andre krevende miljøer.

Vi gleder oss uansett til å se den i levende live. Mobilen vises fram under årets Mobile World Congress i Barcelona som akkurat har startet, og skal være på markedet i juni.

Få også med deg testen av denne ekstrem-mobilen
Samleside: Ny teknologi
Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Hele Norges coronakart