Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne nøttesnacksen lager du selv

Slik lager du verdens enkleste nøttesnack.

OPPSKRIFT MED NØTTER: Dette er enkel snacks du lager på noen minutter. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED NØTTER: Dette er enkel snacks du lager på noen minutter. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Jeg elsker nøtter. Noen vil si at jeg er hekta på nøtter. At jeg er nødt til å ha dem.

Og særlig dem som spiser maten min. For, uten forvarsel, dukker nøttene opp på laksen (med sennep og honning!), i pastaen med gulrøtter, på torsken - og jeg har ikke engang nevnt dessertene.

Derfor gjør jeg det nå: sjekk videoen med sjokolade og karamelliserte nøtter og så må vi ikke glemme semi-freddoen, den halvt frosne italienske klassikeren.

Alle slags nøtter Å definere hva som er nøtter har vist seg å være en hard nøtt å knekke. Påfallende mye av det vi snakker om som nøtter er ikke nøtter.

I alle fall ikke om du snakker med en botaniker. De mener at en nøtt kun er en nøtt dersom vi snakker om "en plantedel som består av ett eller flere frø i et skall", ifølge Wikipedia.

At mandel ikke er en nøtt, kan vi kanskje akseptere. Men, at cashewnøtter heller ikke kvalifiserer er det verre med. Og dersom jeg sier at peanøtter er en belgfrukt (og et frø), at pistasjnøtter er frøet av en steinfrukt - og at macadamianøtter heller ikke er nøtter - ja, da er det ikke mange igjen.

Konklusjon: Jeg forholder meg ikke til botanikerne i denne sammenhengen. For, dersom vi skulle hørt på dem, er jordbær ei nøtt (eller, for å gjøre det enda verre: de små frøene ytterst er, ja, nøtter), tomater er bær, eple er en falsk frukt og bananer er bær. Sånn kan vi ikke holde på. Jeg er villig til å vedde mye på at botanikerne aldri vil vinne fram med denne kategoriseringen.

Når vi snakker om nøtter, så foreslår jeg at vi bare tenker på nøtter, uten noe mer visvas.

Jeg vet ikke om noen nøtter jeg ikke liker. Om jeg blir tvunget til å rangere de vanligste nøttene, tror jeg lista ser slik ut:

pistasienøtter
pinjekjerner
valnøtter
macadamianøtter
cashewnøtter
mandler
hasselnøtter
peanøtter
pekannøtter

Jeg gjør allerede nå oppmerksom på at dette kan endre seg. Spør meg neste uke, og jeg har snudd lista opp ned.

Nøtter er så gode å strø i salaten, karamellisere, ha i pastaen og sjokoladen - og jo større variasjon, jo bedre er det.

Nøttesnack med soya Nedenfor har jeg samlet noen snacks med nøtter. Den med soya fant jeg i en kokebok (men jeg husker dessverre ikke hvilken). Du finner også en herlig snack med nektarin (eller fersken) og valnøtter samt en kul kjeks du lager med nøtter og tørket frukt.

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er alle ukemenyene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media