SPENNENDE: Skal den kommende crossovermodellen XV sette fart på Subaru-salget i Norge. Det kan høres sånn ut, for det er noen av Norges mest solgte bilmodeller Subaruen har tatt sikte på å gi kamp. Foto: SUBARU
SPENNENDE: Skal den kommende crossovermodellen XV sette fart på Subaru-salget i Norge. Det kan høres sånn ut, for det er noen av Norges mest solgte bilmodeller Subaruen har tatt sikte på å gi kamp. Foto: SUBARUVis mer

Denne nykommeren kan bli en av Norges mest solgte biler

Nye XV skal stjele kunder fra Mitsubishi ASX og Nissan Qashqai.

(Dagbladet): Dette er det første bildet av Subarus nye crossovermodell XV.

Den skal kjempe mot de virkelige storselgere på det norske markedet; Nissan Qashqai, og Norges nest mest solgte bil, Mitsubishi ASX.

Subaru XV skal presenteres på den store bilutstillingen i Frankfurt i september, og dette teaserbildet er nettopp sluppet fra fabrikken.

Kommende storselger? Ifølge Subaru Norge AS blir bilen bygget på samme plattform som Subaru Impreza og Forester, men vil likevel bli en helt ny bil.

Informasjonsdirektør Stian Thrane er optimistisk:

- Nissan Qashqai og Mitsubishi ASX er begge blant Norges mest solgte biler. Så nå vi får et konkurransedyktig alternativ i egne rekker er det klart det blir meget spennende, og en mulighet til å trekke til seg nye kundegrupper, sier han.

KONSEPTBILEN: Her er konseptbildet Subaru viste av XV. Hvis produksjonsmodellen blir i nærheten av like tøff kan dette bli en interessant bil for norske kjøpere. Foto: SUBARU
KONSEPTBILEN: Her er konseptbildet Subaru viste av XV. Hvis produksjonsmodellen blir i nærheten av like tøff kan dette bli en interessant bil for norske kjøpere. Foto: SUBARU Vis mer

Subaru Norge har slitt den siste tiden. Ikke bare har yen-kursen som Subaru Norge handler i vært skyhøy, men fabrikken ble også hardt rammet av naturkatastrofen i Japan tidligere i år.

Få opplysninger Foreløpig er den norske importøren sparsommelige med detaljer rundt den nye bilen, men informasjonsdirektøren letter likevel litt på sløret for Dagbladet:

- Subaru XV vil komme med helt nye motoralternativer, og i god Subaru-tradisjon vil det være boxermotorer, sier Thrane.

Subaru Norge vil ikke si noe om hva crossoveren vil koste ferdig på veien i Norge.