EDLE DRÅPER:  Flere nordmenn bør oppleve gleden av å oppdage hveteølets egenskaper, mener Robert Lie.
EDLE DRÅPER: Flere nordmenn bør oppleve gleden av å oppdage hveteølets egenskaper, mener Robert Lie.Vis mer

- Denne øltypen absolutt verdt å stifte bekjentskap med

Uten tvil en stor konkurrent til pilsneren.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Hveteølet har sin opprinnelse helt tilbake til oldtida, men har i tritt med mikrobryggerienes økende popularitet også fått en betraktelig salgsøkning i seinere tid.

Tyskland er hveteølets kjerneområde, hvor det går under navnet weissbier eller witbier. Navnet stammer mest sannsynlig fra det sørtyske ordet for hvete; weiss, men kan også ha sin opprinnelse i at ølet er av en lysere type enn maltøl og at overgjæret øl har et hvitere skum enn undergjæret.

Ølet er som regel ikke filtrert og utvikler et bunnfall og noen ganger også ettergjæring på flaske.

Hveteøl er, som navnet tilsier, lages hovedsakelig på hvetemalt istedenfor byggmalt. I Tyskland er det et minimumskrav om 50 prosent hvetemalt for å kunne kalle produktet hveteøl.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn