EDLE DRÅPER:  Flere nordmenn bør oppleve gleden av å oppdage hveteølets egenskaper, mener Robert Lie.
EDLE DRÅPER: Flere nordmenn bør oppleve gleden av å oppdage hveteølets egenskaper, mener Robert Lie.Vis mer

- Denne øltypen absolutt verdt å stifte bekjentskap med

Uten tvil en stor konkurrent til pilsneren.

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

ROBERT LIE: Dagbladets vinekspert Robert Lie er daglig leder for Bagatelle i Oslo. Lie er fire ganger kåret til Norges beste sommelier (vinkelner), og har som eneste nordmann vunnet et europeisk mesterskap for sommelierer. Han har tidligere vært vinansvarlig ved Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden og seinest Grefsenkollen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

(Dagbladet Endelig fredag): Hveteølet har sin opprinnelse helt tilbake til oldtida, men har i tritt med mikrobryggerienes økende popularitet også fått en betraktelig salgsøkning i seinere tid.

Tyskland er hveteølets kjerneområde, hvor det går under navnet weissbier eller witbier. Navnet stammer mest sannsynlig fra det sørtyske ordet for hvete; weiss, men kan også ha sin opprinnelse i at ølet er av en lysere type enn maltøl og at overgjæret øl har et hvitere skum enn undergjæret.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn