Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne rønna setter Norge på verdenskartet

Kan bli din for én krone. Tilstand: Brukt.

ØYPARADIS: Dette huset på Buøya utenfor Gjerøy i Rødøy kommune på Helgelandskysten,  kan bli ditt for bare for én krone. Foto: PRIVAT
ØYPARADIS: Dette huset på Buøya utenfor Gjerøy i Rødøy kommune på Helgelandskysten, kan bli ditt for bare for én krone. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Drømmer du om et sommerhus på en helt egen øy med egen strand?

Nå har du mulighet til å få akkurat den drømmen oppfylt. Og det for bare for én krone. I alle fall i første omgang.

I en annonse på Finn.no står det nemlig: «Finnes det noen der ute som har lidenskap og råd til å berge dette huset? Fantastisk beliggenhet på øya 'Buøya i Gjerøy vær'».

Oppussingsobjekt Men om du ender opp med å betale én krone er heller tvilsomt. Huset, som ligger på Buøya utenfor Gjerøy i Rødøy kommune på Helgelandskysten, kan som du ser på bildene trygt kalles et oppussingsobjekt.

At det ligger idyllisk til derimot, er det liten tvil om.

TILSTAND: BRUKT: «Finnes det noen der ute som har lidenskap og råd til å berge dette huset? Fantastisk beliggenhet på øya 'Buøya i Gjerøy vær'», skriver Kent Karlsen på Finn.no. Foto: PRIVAT
TILSTAND: BRUKT: «Finnes det noen der ute som har lidenskap og råd til å berge dette huset? Fantastisk beliggenhet på øya 'Buøya i Gjerøy vær'», skriver Kent Karlsen på Finn.no. Foto: PRIVAT Vis mer

- Huset har jeg arvet etter bestemor, sier eier Kent Karlsen til Dagbladet.

Selv om du får kjøpe huset for én krone, er det bare huset og ikke hele øya like nord for polarsirkelen som er til salgs:

- Jeg selger ikke øya som helhet, sier Karlsen.

Tomt i 40 år Bestemora til Karlsen flyttet fra øya på slutten av 1920-tallet da hun bare var en sju-åtte år. Men det bodde folk på Buøya helt fram til 1970-tallet.

Siden da har huset stått tomt, men det håper Karlsen det nå blir slutt på. Han ser for seg at noen ønsker å bevare huset som står i dag, og gjøre det til sitt eget ferieparadis.

- Huset er ikke fredet eller verna, men det er et stilig hus om det blir satt i stand, sier han.

Karlsen håper på er å få en løsning med festekontrakt. En mulighet er også å selge ut en tomt:

- Jeg er i dialog med flere. Vi får se hvordan vi løser det etter hvert, sier Karlsen.

Internasjonal interesse NRK skrev om eiendommen for noen dager siden, men kronetilbudet går heller ikke upåaktet hen i utlandet.

En rekke britiske aviser har kastet seg over saken om det falleferdige huset.

«Blir ditt for bare fem pence. Norsk feriehus med egen øy, privat strand og fantastisk utsikt......men det behøver litt renovering.», skriver Daily Mail.

Mens du på Daily Star kan lese at «Den potensielle kjøperen må legge mye egeninnsats i å gjenoppføre den falleferdige eiendommen til sin fordums prakt.»

Også islandske mbl, tsjekkiske Reflex, estiske Maaleht og taiwanske Liberty Times Net, er noen av avisene som bruker spalteplass på huset der Bodø-mannen Kent Karlsens bestemor trådte sine barnesko.

- Sprøtt At annonsen skaper overskrifter utenfor landegrensene var ikke Karlsen klar over før Dagbladet tok kontakt.

- Det er jo litt sprøtt at de skriver om det, og jeg synes det kanskje tar litt av, sier Karlsen.

- Vi lever jo i det her, og skjønner ikke at det er så interessant å skrive om. Kanskje det er et slikt sted de drømmer om i utlandet, humrer han.

Sommersted Etter at Karlsen satt inn annonsen for noen uker siden, har mange tatt kontakt:

- Jeg får mange henvendelser, men jeg tror ikke folk helt skjønner hva det innebærer å ha et landsted her ute, sier Karlsen.

For det er ikke bare-bare å få seg et landsted her ute i havgapet utenfor Nordland, forklarer han.

SELGER IKKE ØYA: Selv om du får kjøpe huset for én krone, er det huset og ikke hele øya som er til salgs. Karlsen håper på er å få en løsning med festekontrakt.En mulighet er også å selge ut en tomt.
 Foto: PRIVAT
SELGER IKKE ØYA: Selv om du får kjøpe huset for én krone, er det huset og ikke hele øya som er til salgs. Karlsen håper på er å få en løsning med festekontrakt.En mulighet er også å selge ut en tomt. Foto: PRIVAT Vis mer

For å komme deg ut er du avhengig av egen båt, og det er verken vann eller strøm her ute.

- Det er helt uberørt, og både snaut og værhardt. Jeg tror det egner seg best som sommersted i dag, sier han.

VÆRHARDT: Det er ikke bare-bare å få seg et landsted her ute i havgapet utenfor Nordland, forklarer eier Kent Karlsen. For å komme deg ut er du avhengig av egen båt, og det er verken vann eller strøm her ute. Foto: PRIVAT
VÆRHARDT: Det er ikke bare-bare å få seg et landsted her ute i havgapet utenfor Nordland, forklarer eier Kent Karlsen. For å komme deg ut er du avhengig av egen båt, og det er verken vann eller strøm her ute. Foto: PRIVAT Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!