Denne smaker mye bedre enn kjøpe-is

Slik lager du luftig kanel-is. Se video!

Det er noen triks som er kjekke å vite om hvis du har lyst til å lage is hjemme og ikke har en ismaskin liggende på lur.

Vi kan dele opp is i fire hovedtyper: is basert på en vaniljesaus, yoghurtis, krembasert is og sorbet som ikke inneholder noen melkeprodukter.

En ismaskin rører sakte, men sikkert, inn luft i røren som skal ende opp som is, mens den fryser.

Og det er denne luften som gjør at isen ikke blir en hard klump, men faktisk får en mykhet på samme måte som kjøpeisen har.

Uten ismaskin er tre av istypene ganske styrete å lage, mens den krembaserte er helt perfekt!

For når du pisker en luftig krem av fløte og blander den inn sammen med resten av smakene du skal ha i, har du allerede fått nok luft inn til at det blir en myk og fin is.

Så lett kan du lage is hjemme!

I videoklippet får du se hvor lett og enkelt det er å lage sin egen iskrem uten ismaskin.

Hjemmelagd kanelis lagd uten ismaskin 1 vaniljestang
200 g romtemperert naturell kremost
150 g romtemperert creme fraiche
225 g melis
1?2 ts sitronsaft
1?2 ts kanel
3 dl kremfløte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kle en brødform på 1 1/2 liter med plastfolie. La plastfolien henge godt over kantene, slik at du kan brette den over isen etterpå.

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.

Ha frøene i en miksebolle sammen kremost, creme fraiche og melis og visp det godt sammen. Smak til med sitronsaft og kanel.

I en annen bolle visper du kremfløten bløt og luftig.

Med bløt mener jeg at du skal stoppe vispingen litt før den blir helt stiv.

Bland kremen inn med osteblandingen.

Hell det over i brødforma og dryss over et godt lag med kanel før du bretter over plastfolien. Sett forma i fryseren i minst 4 timer, gjerne over natta.

Ta forma ut av fryseren og la den stå ute i minst 30 minutter før servering.

Flere oppskrifter og tips finner du på frutimian.no.