Denne smarttelefonen er laget av tre

Miljøvennlig og lekker, men er dette framtida?

(Dagbladet): Den britiske studenten Kieron-Scott Woodhouse viser i videoen over fram sitt hjertebarn, en smarttelefon laget av bambustre.

Ifølge Reuters skal det være verdens første smarttelefon laget av tre. Lekkerbisken kjører en spesialdesignet versjon av operativsystemet Android.

Woodhouse studerer produkt og design i London og har nå fått klar en prototype av bambustelefonen. Den har fått navnet ADzero.

- Vil ha en historie - Jeg tror mange ønsker seg noe som er litt annerledes. Jeg tror markedet forandrer seg og at folk vil ha et produkt med en historie, de vil ikke bare ha et konsumerprodukt som alle andre har, sier Woodhouse.

Telefonen lages i Kina, og selskapet skal benytte seg av lokal bambus. Woodhouse hevder telefonen holder svært lenge og at den veier omtrent halvparten av en iPhone.

- Vi prøver å finne et nytt marked, så vi kommer ikke til å selge gjennom mainstream-butikkene. Vi er mer på jakt etter butikker der vi kanskje kan være den eneste telefonen, sier Woodhouse.

Bedre blits I et marked der Samsung og Apple nærmest bare konkurrerer med hverandre, er bambustelefonen et friskt pust. De tekniske spesifikasjonene er ikke kjent, men selskapet skryter blant annet av blitsløsningen.

For tretelefonen har selvsagt kamera, og blitsen er lagt rundt linsa i stedet for ved siden av den. Det skal ifølge selskapet redusere skygge.

Foreløpig er telefonen bare på prototypestadiet, men i løpet av året vil den være ute på det britiske markedet.

Så gjenstår det å se om den også dukker opp i Norge en gang i framtida.