Denne «småtassen» er laget for deg som trenger bakseteplass

Småbil med imponerende stort baksete.

VIKTIG BIL: For Peugeot er småbilsegmentet et veldig viktig marked. Her til lands er det imidlertid flere som velger de større kompaktbilene. FOTO: Terje Bjørnsen
VIKTIG BIL: For Peugeot er småbilsegmentet et veldig viktig marked. Her til lands er det imidlertid flere som velger de større kompaktbilene. FOTO: Terje Bjørnsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Peugeot har en lang historie når det kommer til å produsere småbiler. Det er kanskje ikke så rart hvis man ser på bilsalget lenger syd i Europa. I Frankrike var for eksempel alle de tre mest solgte bilene i fjor småbiler (Renault Clio, Peugeot 207 og Citroën C3). Totalt sett i Europa var andre til sjetteplass på bestselgerlista fra i fjor småbiler - kun slått av den evig populære Volkswagen Golf.

Her hjemme er derimot historien en litt annen. Volkswagen Polo var Norges mest solgte småbil i fjor, men den befinner seg på 11. plass på bestselgerlista. Med andre ord er markedet litt annerledes her til lands. Men trenger det egentlig å være det? Hvor godt fungerer en småbil som Peugeot 208 i det daglige?

Kjøreegenskaper: 4 Franske biler er som regel litt annerledes satt opp enn tyskerne mange er vant til å kjøre. Signalene fra veien er litt mer dempet, og styrefølelsen er ikke like skarp som den du finner i for eksempel Ford Fiesta.

Til tross for dette er 208 morsom når veien svinger på seg. Det handler i stor grad om relativt lav vekt, ikke alt for mye grep og et lite ratt som bare trenger en liten flikk for å få deg rundt svingen. Denne kombinasjonen gjør at du kan kjøre i grenseland av hva bilen takler uten at farten blir veldig høy. Og det er mye morsommere å kjøre en treg bil fort enn å kjøre en rask bil tregt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer