Denne terta kan bli din

En sjokoladeterte du blir glad i.

SJOKOLADEKAKE: Det finnes enda en god sjokoladekake... Foto: Erik Hannemann
SJOKOLADEKAKE: Det finnes enda en god sjokoladekake... Foto: Erik HannemannVis mer

Det er ingen ting som tyder på at jeg noensinne blir lei av sjokolade. Eller sjokoladekake. Eller sjokoladeis, for den sakens skyld.

Når det gjelder sjokoladekaker tvilte jeg lenge på om jeg noensinne kom til å lage en bedre sjokoladekake enn denne her (Julia Child sin). Det gjør jeg i og for seg ennå. Men, jeg har lært med like variasjon.

Derfor var jeg på jakt etter noe helt annet. En sjokoladekake som skiller seg ut i mengden. Ikke på grunn av sitt fjonge utseende (jeg er ikke så flink til å pynte kakene...), men snarere ville jeg ha en annen idé.

Som vanlig går jeg for det enkle. Og siden jeg har fått taket på å lage karamell begynte jeg i den enden. Hva med en sjokoladekake som har et lag med karamell? Over the top? Ja, det er slik jeg liker det noen ganger (bare se på dette dessertmonsteret).

Karamellen lagde jeg av kondensert melk, lønnesirup og smør. Det tar overraskende lang tid å koke, men til slutt har du en tykk nesten-gyllen karamellsaus.

Karamellsausen helte jeg over den enkleste bunnen jeg vet om: Knuste kjeks med smeltet smør som jeg lar stivne i kjøleskapet.

Så var det sjokoladen, da! Jeg kunne selvsagt bare smeltet sjokolade og hatt over. Så tenkte jeg at litt appelsin, en skvett cognac og noen nøtter på toppen ville gjøre seg. Og noen saltflak...

Oppskriften finner du nedenfor!

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.