Norgesferie:

Denne turen tar pusten fra deg - to ganger

Sherpaer bygde Norges lengste steintrapp i fjellet ved havet.

TUR MED UTSIKT: Det er ingenting å si på utsikten når man er på vei topp trappene til Rørsethornet på Romsdalskysten. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
TUR MED UTSIKT: Det er ingenting å si på utsikten når man er på vei topp trappene til Rørsethornet på Romsdalskysten. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OTRØYA på Romsdalskysten (Dagbladet): Norge har både Besseggen, Trolltunga, Svolværgeita og Romsdalseggen. Men i løpet av de siste par åra har det kommet en ny fjellattraksjon.Den bratte fjellsida til Rørsethornet (659 moh) helt ytterst på Romsdalskysten var tidligere både glatt, gjørmete og lite innbydende.

Himmelstigen

Da tok fjellglade innbyggere på Otrøya i den tidligere lille kystkommunen Midsund i Møre og Romsdal et smart grep. (Midsund er nå en del av Molde kommune, etter kommunesammenslåingen ved nyttår.)Fire sherpaer fra Nepal hadde nettopp gjennomført bygging av steintrappa til fjellet Digergubben på Otrøya . Nå skulle de etter planen pakke sammen og reise hjem til Nepal. Men i stedet var det noen som virkelig tenkte stort.

Var det mulig å bygge en steintrapp på hele 2200 sammenhengende trappetrinn i den bratte fjellsida?

Steinbra opplevelserNå har både bygdefolket og tilreisende fjellturister svaret:

- Ja. Trappa står ferdig, velkommen til fjells, sier Sonam Tshering Sherpa, som var ansvarlig for de fire nepalesiske trappebyggerne. Fjellturen opp den lange trappa gir deg bokstavelig talt høy puls og kan ta pusten fra deg om du har høyt tempo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer