Denne ukemenyen blir du glad i

Her er de herlige oppskriftene.

Ny uke! Nye smaker!

Denne ukemenyen inneholder kjente og kjære retter, men også noen nykomlinger for den som følger disse ukemenyene.

Mandag: Linsesuppe Først ut er denne smakfulle linsesuppa. Den er proppfull av varmende, deilig krydder som koriander og spisskum. Og så kan du ha så mye, og så sterk, chorizo du vil. Flere og flere butikker har linser som er ferdig utvannet (på kartonger). De kan du gjerne bruke i denne oppskriften!

OPPSKRIFT PÅ KYLLING: Slik blir kyllingen morsom. Foto: Erik Hannemann
POSJERT LAKS: Her er en oppskrift på god, posjert laks. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Linsesuppe er ikke bare for de med karboskrekk. Det er godt også! Foto: Erik Hannemann
FLYNDRE: Denne metoden funker bra på flyndre. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ RAKFISK: Rakfisk som forrett er en god idé! Foto: Christopher Sjuve
KNEKKEBRØD: De er hjemmelagde og supergode. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT MED PASTINAKK: Er du nysgjerrig på pastinakk? Her er en enkel oppskrift. Foto: Christopher Sjuve
REINSDYRGRYTE: En gryte du kan kose deg med! Foto: Erik Hannemann

En super suppe når det begynner å bli kaldt i været. (Her finner du flere supper, for eksempel Hellstrøms blomkålsuppe...).

Tirsdag: Bakt flyndre med agurksalat Kjøp deg en deilig flyndre i fiskedisken! Rødspette er det letteste å få tak i. Får du ikke tak i rødspette, kan du faktisk bruke annen hvit fisk i denne enkle oppskriften.

Fisken er så enkel og rask (legg i form, har på timian...), så mens ovnen varmer seg kan du smelle sammen en lekker agurksalat med mynte. Kok gjerne noen poteter og server med smeltet smør og mer hakket, frisk timian!

Onsdag: Cannelloni med kyllingkjøttdeig og parmesan Pastadag! Og denne gangen bruker vi pastaplater, koker dem lett, fyller med godsaker og ruller dem sammen før de settes i ovnen overdrysset med fersk, deilig parmesan... En hverdagshelt i ny forkledning.

(Flere pastaoppskrifter her. Og du: Pass på at du koker pastaen riktig!

Torsdag: Posjert laks med nytt tilbehør Å posjere er en teknikk hvor du bruker væske til å varme opp kjøtt, fisk eller egg - men holder temperaturen under kokepunktet. Poenget er å beholde mest mulig smak og ikke gjøre fisken tørr og kjedelig.

I oppskriften nedenfor for koker du opp vann med appelsin, sitron og rødt pepper som du heller over fisken (en tykk laksefilet) og så setter i ovnen med steketermometer. Nå det viser 50 grader, er fisken ferdig (noen liker at den blir 60).

Fisken serveres med en herlig pastinakkrett (som du kan bytte med gulrot om du ikke finner pastinakk).

Fredag: En smörgåsbord med knekkebrød, scones, rakfisk og annet snadder Dekk et bord med hjemmelaget pålegg og hjemmebakte knekkebrød (se enkel oppskrift nedenfor) eller scones med speltmel. Du kan for eksempel lage rekesalat eller skagenrøre.

Og siden det ikke er lenge til jul: Prøv deg på denne lekre saken med rakfisk...

Lørdag; Reinsdyrgryte av finnbiff Unn deg en varmende og skikkelig viltgryte med finnbiff denne lørdagen. Det vil du ikke angre på!

Søndag: Kylling med potetmos Vi avslutter uka med en liten lekkerbisken som alle liker: Kylling med potetmos og masse friske brekkbønner. Enkel og nydelig mat.

Ha en god uke!
Tidligere ukemenyer finner du her.

Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.