Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne utsikten er verdensberømt, men slik har du aldri sett den før

- Blir en attraksjon ulik alt annet på jorda.

VERDENS STØRSTE: Pariserhjulet «The New York Wheel» vil bli det største av sitt slag i verden, og være halvparten så høyt som Empire State Building. Fra toppen vil du blant annet kunne se Frihetsgudinnen, Manhattan skyline og havneområdet i New York. Foto: OFFICE OF THE MAYOR OF NEW YORK / AP PHOTO  / NTB-SCANPIX
VERDENS STØRSTE: Pariserhjulet «The New York Wheel» vil bli det største av sitt slag i verden, og være halvparten så høyt som Empire State Building. Fra toppen vil du blant annet kunne se Frihetsgudinnen, Manhattan skyline og havneområdet i New York. Foto: OFFICE OF THE MAYOR OF NEW YORK / AP PHOTO / NTB-SCANPIX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): New York City planlegger å bygge verdens største pariserhjul på Staten Island.

Ifølge Daily Mail er pariserhjulplanene et ambisiøst forsøk på å få turistene ut til det som ofte blir kalt «den glemte bydelen».

Pariserhjulet til 1,3 milliarder kroner skal hete The New York Wheel, og vil bli halvparten så høyt som Empire State Building.

THE NEW YORK WHEEL: I hver av de 36 vognene i det 190 meter høye pariserhjulet skal det bli plass til 40 skuelystne. Foto: NEW YORK WHEEL, LLC / AP PHOTO  / NTB-SCANPIX
THE NEW YORK WHEEL: I hver av de 36 vognene i det 190 meter høye pariserhjulet skal det bli plass til 40 skuelystne. Foto: NEW YORK WHEEL, LLC / AP PHOTO / NTB-SCANPIX Vis mer

Fra toppen vil du kunne se Frihetsgudinnen, Manhattan skyline og havneområdet i New York.

190 meter I hver av de 36 vognene i det 190 meter høye pariserhjulet skal det bli plass til 40 skuelystne.

Med andre ord vil det bli plass til 1440 personer til enhver tid, og du vil bruke 38 minutter på rundturen, ifølge en pressemelding.

Bygginga starter i 2014, og attraksjonen som forventes å åpne i 2015, vil være i drift hver dag så lenge det ikke er uvær.

Millionattraksjon Målet er 30 000 daglige gjester i høysesongen og at 4,5 millioner tar turen i løpet av et år.

Hjulet vil bli lett tilgjengelig, der det skal ligge like ved ved Staten Island Ferry terminal, som er base for vanntaxiene i verdensmetropolen.

Her vil det også bli et kjøpesenter med 100 designforretninger, teater, hotell, restauranter og kafeer.

Ulikt noe annet - The New York Wheel vil gi en fantastisk utsikt, og det vil helt sikkert bli en av de fremste attraksjonene i New York City. Det er det siste spennende tilskuddet i utviklinga av havnepromenaden, sier New York-borgermester Michael Bloomberg i en uttalelse.
 
- En attraksjon ulik alt annet i New York, ja ulik alt annet på hele jorda, skryter Bloomberg videre.

Pariserhjulet er nemlig en del av en større utvikling av byens lange strandlinje, med parker og rekreasjonsområder for å gjøre byen enda mer turistvennlig.

- The New York Wheel vil uten tvil bli et nytt landemerke i byen. Det vil trekke til seg besøkende fra hele verden, og sørge for økonomisk vekst og igjen sette Staten Island på kartet, sier senator Charles E. Schumer i pressemeldinga.

Storbyfavoritt Byen som aldri sover besøkes av rundt 40 millioner turister hvert eneste år, og står høyt i kurs også blant reiseglade nordmenn.

I år som i fjor er det New York som troner på toppen over nordmenns storbyferiefavoritter, foran London og Barcelona.

Tall reisebyrået Ticket presenterte i august, viste nemlig at tre ganger så mange foreløpig har bestemt seg for å ta turen over Atlanteren denne høsten mot samme tid i 2011, for å besøke The Big Apple.

STATEN ISLAND: Pariserhjulet er en del av en større utvikling av byens lange strandlinje, med parker og rekreasjonsområder for å gjøre byen enda mer turistvennlig.  Foto: NEW YORK WHEEL, LLC / REUTERS / NTB-SCANPIX
STATEN ISLAND: Pariserhjulet er en del av en større utvikling av byens lange strandlinje, med parker og rekreasjonsområder for å gjøre byen enda mer turistvennlig. Foto: NEW YORK WHEEL, LLC / REUTERS / NTB-SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media