Denne varmepumpa fungerer best i sprengkulda

Mitsubishis nye Kirgamine Hara 6,6 topper Forbrukerrådets test.

HOLDER KULDEN BORTE: Mitsubishi sin Kirgamine Hara 6,6 topper Forbrukerrådet sin liste over testede varmepumper. FOTO: Dragutin Lazic/Mitsubishi
HOLDER KULDEN BORTE: Mitsubishi sin Kirgamine Hara 6,6 topper Forbrukerrådet sin liste over testede varmepumper. FOTO: Dragutin Lazic/Mitsubishi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den såkalte russerkulden brer seg over store deler av landet, og enda mer av den skal ifølge meteorologene komme.

Tiden er derfor inne til å fokusere på hvordan du skal få huset ditt varmest mulig, slik at du kan sitte i ditt varme, lune rede og nyte.

Vi publiserte tidligere i høst en test av varmepumper fra den svenske Energimyndigheten, gjennomført av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut og offentliggjort her i Norge av Forbrukerrådet.

Nå presenterer Forbrukerrådet nok en test fra SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut og den plasserer en ny modell på toppen av listen.

For ifølge Forbrukerrådet oppnår Mitsubishi Kirgamine Hara 6,6 de beste resultatene som noen gang er målt.

Den leverer mest varmeeffekt av alle (bare tangert av Kirgamine 6,6) som de har testet, og har den beste årsvarmefaktoren (års-COP) ved bruk i områder med spesielt kaldt klima. Jo høyere årsvarmefaktor, dess lavere strømforbruk og mindre strømregning.

Valget for deg med stort oppvarmingsbehov Ifølge Jogrim Aabakken, testansvarlig hos Forbrukerrådet, fremstår Kirgamine Hara 6,6 som et meget relevant valg for dem som bor i et særlig kaldt område (indre Østland, indre Finnmark og deler av Troms), og boligen i tillegg er stor og kanskje også dårlig isolert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer