Denne vekker oppsikt

Spektakulær konseptbil fra Kina.

EGEN STIL: Om man kjenner igjen noe fra Volvo-konseptbiler eller fra Jaguar XJ, er det sikkert ikke tilfeldig. Men dette er ingen kopi av noe eksisterende. Det er en tolkning av Qoros' designfilosofi mot år 2020, «New Premium». Foto: QOROS
EGEN STIL: Om man kjenner igjen noe fra Volvo-konseptbiler eller fra Jaguar XJ, er det sikkert ikke tilfeldig. Men dette er ingen kopi av noe eksisterende. Det er en tolkning av Qoros' designfilosofi mot år 2020, «New Premium». Foto: QOROS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere saker fra db.no/bil.

Dinside: Den unge, koreanske designeren Jihoon Seo vant prisen for beste framtidige Qoros-design.

Bilen vi ser her, er en visjon av hvordan en framtidig Qoros storbil vil være.

Pressemeldingen fra den kinesisk-israelske bilprodusenten ville kanskje gått upåaktet hen - hadde det ikke vært for bildene som var vedlagt.

Nei, ingen Jaguar De viser det som i våre øyne kunne vært en kommende premiumbil fra en tysk bilprodusent eller fra Jaguar, for eksempel.

Men så kommer de altså fra den Shanghai-baserte designavdelingen til Qoros. Bilen bærer navnet Qoros 9 Sedan Concept.

Ja, for det dreier seg selvsagt om en konseptbil og stilstudie i denne omgang, men den er også ment å skulle vise hvordan en stor, luksuriøs sedan fra produsenten vil kunne se ut, med tidshorisont 2020.

Nytt kinesisk merke satser mot Europa

Begavet nybegynner Inntil videre dreier det seg om datagenererte bilder i 2-D og 3-D, samt en modell i målestokk 1:4,5, utført i leire. Og det kanskje mest interessante er at designen er signert en lærling i designavdelingen - koreanske Jihoon Seo.

Jihoon, 29, er designstudent og fikk muligheten til å ta praksis i Shanghai hos Qoros under ledelse av designsjefen.

Resultatet ble denne bilen - modellen ble presentert som eksamensoppgave da Jihoon i år ble uteksaminert fra den renommerte designskolen tilhørende universitetet i Coventry (Coventry University School of Art and Design).

EKSAMENOPPGAVE: Det er en 29-årig sørkoreaner som har designet denne bilen. Foto: QOROS
EKSAMENOPPGAVE: Det er en 29-årig sørkoreaner som har designet denne bilen. Foto: QOROS Vis mer

Årsprosjektet var oppfølgeren til praksisen hos Qoros og naturlig nok sponset av bilprodusenten.

En kommende stjerne? Qoros er et nytt bilmerke som allerede har greid å gjøre seg bemerket ved flere anledninger. I 2013 lanserte de sedanen Qoros 3, som viste en atskillig mer overbevisende, om enn konservativ, designretning enn det meste vi hadde sett fra Kina tidligere.

Ikke nok med det - bilen oppnådde den høyeste sikkerhetsscoren i Euro NCAPS sikkerhetsevaluering i 2013.

Bilen ble fulgt opp av en modell som vil være enda mer aktuell for europeiske bilkunder - Golf-klassemodellen Qoros 3 Hatchback.

Vi regner med at det vil komme nye modeller i en noe større biklasse før produksjonsversjonen av Qoros 9 Sedan eventuelt kommer på markedet.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer