<strong>DET DET VAR:</strong> Sykehjemmet Alexa i Dresden bruker tidligere hverdagseffekter fra DDR, som bilder av kommunistparileder Erich Honecker, til å vekke fram gamle minner hos eldre som lider av demens. Foto: Arno Burgi/ dpa / The Interview People.
DET DET VAR: Sykehjemmet Alexa i Dresden bruker tidligere hverdagseffekter fra DDR, som bilder av kommunistparileder Erich Honecker, til å vekke fram gamle minner hos eldre som lider av demens. Foto: Arno Burgi/ dpa / The Interview People. Vis mer

Minnerom mot demens

Derfor behandles tyske demente med DDR-effekter

Tysk metode vekker oppsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For pasienter med demens kan kjente gjenstander fra fortiden vekke minner. Det er så virkningsfullt at det kan til og med hjelpe sengeliggende pasienter å komme seg på føttene igjen, slik som et rom fylt med minneverdige gjenstander fra Øst-Tysklands kommunistiske fortid viser.

Helene Petersen kan fremdeles huske alt som skjedde den natten de allierte bombet Dresden den 13. februar 1945. Men noen morgener husker hun ikke hva hun heter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer