Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sykefravær

Derfor blir du syk av jobben din

Er sjefen din urettferdig og klart favoriserer kollegaen din, kan det gi muskelplager.

SYNES I MILJØET: Nå har renholderne på Greveskogen skole i Tønsberg fått uniformer, så de synes i skolemiljøet. En pekefinger fra Pailin Songkhla (til venstre) gjør at eleven som hadde tenkt å legge igjen salatboksen på bordet, plutselig husker å ta den med til søppelkassen. Til høyre ses Lien Bich Thi Nguyen. Foto: Nina Hansen
SYNES I MILJØET: Nå har renholderne på Greveskogen skole i Tønsberg fått uniformer, så de synes i skolemiljøet. En pekefinger fra Pailin Songkhla (til venstre) gjør at eleven som hadde tenkt å legge igjen salatboksen på bordet, plutselig husker å ta den med til søppelkassen. Til høyre ses Lien Bich Thi Nguyen. Foto: Nina Hansen Vis mer

Det er ikke bare fysisk tunge jobber og musearm som kan gi vondt i nakken.

En ny studie fra STAMI (Statens arbeidsmiljøinstitutt) viser at psykososiale faktorer på arbeidsplassen som fører til muskel- og skjelettlidelser er mer sammensatt.

- Det er viktig å se på et bredt utvalg av faktorer når man skal vurdere hvilken risiko arbeidsmiljøet utgjør for ansattes muskelskjeletthelse, sier Jan Olav Christensen, førsteforfatter av studien.

Tidligere forskning har vist at jobbkontroll beskytter mot muskel- og skjelettplager. I den ferske studien har de målt også andre sider ved arbeidsmiljøet, som rettferdig leder og sosialt klima på jobben.

- Det hjelper ikke nødvendigvis med høy grad av jobbkontroll om ikke de andre elementene er på plass. Helheten teller, sier Christensen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?