Uføretrygd

Derfor blir du syk av jobben

Arbeidstakere som mangler muligheten til å jobbe selvstendig og styre egen arbeidshverdag, har høyere risiko for å bli uføretrygdet, viser ny studie.

SOLID DOKUMENTASJON: Forskere fra Norge, Danmark og Finland har sett på hvilke faktorer som påvirker sykefravær og uførepensjonering. Foto: NTB Scanpix
SOLID DOKUMENTASJON: Forskere fra Norge, Danmark og Finland har sett på hvilke faktorer som påvirker sykefravær og uførepensjonering. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidsinnhold og arbeidsmiljø har stor betydning for helsa, konkluderer et nylig gjennomført nordisk prosjekt. Forskere fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami) har i samarbeid med forskere fra Danmark og Finland sett på hvilke organisatoriske og psykologiske faktorer som påvirker risiko for frafall fra arbeidslivet.

Studien er en systematisk, kritisk litteraturgjennomgang hvor all internasjonal forskning på feltet er blitt gjennomgått og vurdert (en såkalt metastudie), og konklusjonen er krystallklar:

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer