HAR FASTRENTE: Iara Regina Assis-Holm og Andreas Holm har bundet boliglånet sitt for fem år. Her hjemme på kjøkkenet sammen med sønnen Lukas. Foto: Jacques Hvistendahl
HAR FASTRENTE: Iara Regina Assis-Holm og Andreas Holm har bundet boliglånet sitt for fem år. Her hjemme på kjøkkenet sammen med sønnen Lukas. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Derfor bør du binde renta nå

Iara og Andreas føler seg tryggere etter at de bandt boliglånet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Fastrentene er rekordlave, men få vil binde renta.

Det vil noen kanskje angre på.

- Føler oss tryggere Oslo-paret Iara Regina Assis-Holm (31) og Andreas Holm (34) bestemte seg først for å binde boliglånet i fem år. Nå vurderer de fastrente i ti år i stedet.- Vi har ikke signert papirene ennå, så vi lurer på om vi skal velge ti års bindingstid i stedet for fem.

Usikker på renta

- Vi vet ikke om vi får lønnsøkning de nesta åra, og det er jo umulig å spå sikkert hva som vil skje med renta. Vi føler oss tryggere når vi vet hvor høye renteutgiftene våre blir framover, sier Iara Regina Assis-Holm.Selv er hun utdannet økonom, og er overbevist om én ting: renta skal oppover.

Renta kan stige

- Når renta har gått såpass langt nedover, er det jo fordi den økonomiske situasjonen i Norge taler for det nå - med økende arbeidsledighet og svakere krone. Men dette vil snu, og da stiger også renta, sier 31-åringen.For fire år siden kjøpte paret seg leilighet. Med den lave flytende renta norske boliglånskunder har nytt godt av de siste åra, har paret hatt boligutgifter på rundt 20000 kroner i måneden. Nå har de kjøpt seg hus, og med fastrente blir boutgiftene nøyaktig de samme som før.- Det er helt greit, vi vet jo at vi tåler såpass. Men skulle renta stige, kan det få større konsekvenser. Vi ville jo risikert å måtte betale mye mer, sier Assis-Holm til Dagbladet.

Bare én av ti norske boliglånskunder har fastrente, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. De fleste av fastrentekundene har bundet renta i ett-tre år. Bare to prosent har bundet renta lenger enn fem år.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn