Derfor bør du bruke kredittkort i utlandet

Men ikke i minibanken.

KREDITTKORT: Betaler du ved forfall er kredittkortet gunstig å bruke på ferien, men dropp uttak i minibanken. Foto: COLOURBOX.COM
KREDITTKORT: Betaler du ved forfall er kredittkortet gunstig å bruke på ferien, men dropp uttak i minibanken. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Antall inkassosaker stiger, og mange vet ikke hvilke regninger de bør prioritere først i bunkene av lån, avgifter og kredittkortgjeld.

Har du orden på økonomien og vet du klarer å betale regningene i tide, er det imidlertid mange fordeler ved å bruke kredittkort på reise i utlandet.

Det gjelder bare å vite i hvilke tilfeller du skal velge kredittkort og når du bør la være. I minibanken bør du nemlig holde deg til debetkort ved uttak av kontanter i utlandet.

Til bestilling av reise Når du bestiller flybillett og hotell, er det smart å velge kredittkort til betaling - av flere årsaker.

For det første får du automatisk inkludert en reiseforsikring, om du betaler minst halvparten av reisen med kredittkortet. Dobbeltsjekk at dette gjelder ditt kredittkort, og les gjennom forsikringsvilkårene.

Dessuten bør du være klar over at ikke alle kredittkortforsikringer er like gode som helårsforsikringer. I enkelte tilfeller kan likevel en kredittkortforskring gi bedre vilkår.

En annen viktig grunn til å betale flyreisen med kredittkortet, er at finansavtalelovens paragraf 54 b gir deg rett til å kreve pengene tilbake, om flyselskapet skulle gå konkurs og du ikke får reist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer