Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Derfor bør du fjerne sminken

Dette skjer med huden din om du dropper ansiktsvasken før du legger deg.

HINDRER ALDRING: Fjerning av sminke er viktig for å hindre tidlig aldring av huden. Illustrasjonsfoto: Colourbox
HINDRER ALDRING: Fjerning av sminke er viktig for å hindre tidlig aldring av huden. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Vi har gjentatte ganger hørt at man alltid må fjerne sminken før man legger seg. Likevel er det lett å sluntre unna denne viktige kveldsrutinen.

- Mange er usikre på hvorfor man skal rense huden og hvordan man gjør det, sier Irene Midttveit, hudpleier ved Isaksen & Co AS.

Under forklarer hudpleierne hva det å sove med sminke gjør med huden din.

Huden trenger en pause - Sminke kan inneholde ingredienser som virker tettende på porene, dette fører til at overskuddsfettet ikke får komme ut på huden og det oppstår tilstoppinger, forklarer Midttveit.

Sminke inneholder flere stoffer som huden trenger en pause fra, og denne pausen bør tas om natten, sånn at huden har muligheten til å fornye seg.

- Mye sminke inneholder for eksempel mineraloljer, som vil være en irritasjon for huden. Dette kan over lang tid skape sensitivitet og irritasjon, forteller AnnKarin Svendsen, daglig leder av Karl Johan Hudpleie.

Det er også mye forurensing i luften som fester seg til sminken i løpet av dagen.

Visste du også at du ikke skal oppbevare sminke på badet? Les hvorfor her.

Gir uren hud På grunn av at sminke legger seg som et lag over huden og dermed tetter porene, er det mye større sjanse for at det dannes kviser og tilstoppinger om du dropper vasken.

- Om man ikke fjerne sminken vil huden etter hvert få urenheter som den ellers ikke ville hatt, sier Svendsen.

Mange innbiller seg at det er en tidkrevende prosess å vaske ansiktet, og at man må bruke både rens, toner og annet. Dette er ikke nødvendig.

- Det finnes hudpleiemerker som fører 3-i-1 utgaver av rens, og dette er et godt alternativ til de som ønsker det raskt og lettvint, forteller Midttveit.

Sliter du med kviser i voksen alder? Da kan dette være årsaken.

Hindrer tidlig aldring Rens av huden og fjerning av sminke er det første steget til en sunn hud, for det klargjører huden til å motta alle virkestoffene i kremer.

- Når huden er rengjort kan den lettere ta til seg pleiende oljer og kremer som blant annet motvirker aldring av huden, forklarer Midttveit.

I lengden vil det med andre ord være svært lønnsomt å ha den gode vanen å fjerne sminke før man legger seg, siden det vil hindre tidlig aldring.

- Tenk på at du skal leve med huden din i mange år fremover. Huden er kroppens største organ, og virker som et speil på hvordan vi lever, understreker Midttveit.

Les også:

Så ofte bør du vaske håret

Slik blir du kvitt hudormene

Mat som gir sunt hår

Saken ble opprinnelig skrevet av Kamille for Klikk.no. Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!