REAL LOVE: Endelig kan Mari Veiset Fjeldstad og Jonas Vincent Kårstad kysse hverandre som ektepar. Foto: BJØRN LANGSEM
REAL LOVE: Endelig kan Mari Veiset Fjeldstad og Jonas Vincent Kårstad kysse hverandre som ektepar. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Derfor bør du gifte deg

Ikke bare romantisk - det er lønnsomt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Det er fortsatt slik at det er økonomisk mer gunstig å være gift, selv om forskjellen mellom gifte og samboende er blitt noe mindre de siste årene, sier Hallgeir Kvadsheim, programleder i TV3-serien «Luksusfellen» og forfatter av boka «Din økonomi».

- FØLES TRYGGERE Kjærligheten er viktigst, men ekteskap gir også en ekstra trygghet, mener Mari Veiset Fjeldstad (27) og Jonas Vincent Kårstad (27).- Vi gifter oss ikke fordi det lønner seg økonomisk, men aller mest fordi vi er glade i hverandre. Vi føler også at det er tryggere å være gift, ikke minst fordi vi har fått barn. Hvis det i tillegg er gunstig økonomisk, er jo det bare en bonus, sier bruden, som etter vielsen fikk samme etternavn som sin ektemann.Dagbladet fikk være til stede da paret ble viet på Tinghuset i Lillestrøm i slutten av mars. Datteren Maiken (snart 2) var i barnehagen, mens forloverne og brudgommens far var vitner til seremonien.Paret ble kjærester i februar 2010 og flyttet sammen få måneder etterpå. Høsten etter kjøpte de sin første leilighet sammen, og i juni 2012 ble de foreldre for første gang.- Da vi fikk barn følte vi veldig på å sikre hverandre, særlig med tanke på arv og rettigheter. Så da det kom et frieri, passet det veldig bra. Vi er jo så glade i hverandre og hadde lyst til å gifte oss, sier Mari.De sparer til å kjøpe en større bolig, og ønsket ikke å svi av masse penger på et stort bryllup.- Derfor gjør vi det enkelt, med middag hjemme hos oss med bare forlovere etter vielsen og middag på restaurant med nærmeste familie i morgen, forteller brudgommen på venterommet noen minutter før de blir kalt inn på vigselrommet.Planen er å arrangere en stor hagefest med alle vennene om et par år, når de forhåpentlig har fått kjøpt seg hus med hageflekk.- Vi kom aldri så langt som til å skrive samboerkontrakt, men når vi nå gifter oss, sikrer vi hverandre i mye større grad i tilfelle noe skulle skje. Man vet jo aldri hva framtida bringer,sier Jonas Vincent Kårstad. Som synes det er et ekstra pluss at det blir lettere å fylle ut selvangivelse heretter.- Til nå har vi måttet regne ut og fordele gjeld og formue, men fra nå av går alt dette automatsisk, sier han.

- Man får jo ikke større rabatter eller lever billigere når man er gift, men det er visse fordeler arvemessig og på det juridiske feltet, sier han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn