Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Derfor bør du kjøpe inn kalkunen allerede i dag

Oppskrift og handleliste på kalkunmiddag til nyttårsaften.

KJØP KALKUNEN NÅ: Kalkun er populært på denne tiden av året, kjøp den frossen allerede nå, så har du sikret nyttårsmiddagen. Oppskrifter og handleliste får du under. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK
KJØP KALKUNEN NÅ: Kalkun er populært på denne tiden av året, kjøp den frossen allerede nå, så har du sikret nyttårsmiddagen. Oppskrifter og handleliste får du under. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK Vis mer

Butikkene har endelig åpnet etter å ha hatt julestengt, og mange begynner så smått å tenke på hva de skal handle inn til nyttårsmiddagen.

Særlig hvis du skal ha kalkun, kan det være en god idé å få fuglen i hus så raskt som mulig. 

Nordmenn har lenge vært storforbrukere av kalkun, og i følge Opplysningskontoret for egg og kjøtt øker andelen av dem som spiser hvitt kjøtt hvert år.

Det er spesielt rundt jul og nyttår at kalkunforbruket skyter i været, og på rundt hvert tredje nyttårsbord står det en kalkun.

Kjøp kalkunen nå Kalkun forsvinner fort fra butikkene på denne tiden av året. Produktutvikler i Nortura Steve Westerby anbefaler deg derfor å kjøpe frossen kalkun allerede nå.

Et spørsmål produkutvikleren ofte får, er hva som er best av fersk eller frossen kalkun. 

- Dersom du tiner den riktig har det fint lite å si, forklarer Westerby. 

- Med langsom tining vil den frosne kalkunen være tilnærmet lik en fersk.

Handleliste Dersom du ikke har prøvd vår nye handlelistefunksjon ennå, er dette en god anledning.

Du kan sende til deg selv, eller dele med den som skal handle. Du kan slå sammen flere oppskrifter, og handlelisten kan fint redigeres i etterkant av både deg og mottakeren.

Finn flere oppskrifter på våre matsider.

Så mye kalkun trenger du Lurer du på hvor mye kalkun du trenger for å mette gjestene dine? Bruker du oppskrift og handlelisten vår smart, regner vi ut for deg, men som hovedregel regner vi et halvt kilo kalkun per person.

Det høres kanskje mye ut, men husk at det er mye bein i en kalkun, som du ikke skal spise. (Men ikke kast beina, legg dem i kjøleskap eller fryser og kok kraft på dem når du skal være hjemme noen timer en kveld.)

• Fire personer: To kilo
• Fem personer: To og ett halvt kilo
• Seks personer: Tre kilo
• Åtte personer: Fire kilo
• Ti personer: Fem kilo
• Tolv personer: Seks kilo

De beste oppskriftene på kalkun finner du under saken.
  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media