Derfor bør du prate med naboen før boligkjøpet

Spesielt hvis du har planer om å flytte til Nordstrand.

TA EN PRAT: Venner velger du, men naboer får du med på boligkjøpet. Derfor kan det være lurt å ta en prat med de potensielle nye naboene dine før du bestemmer deg for for å kjøpe boligen. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX.COM
TA EN PRAT: Venner velger du, men naboer får du med på boligkjøpet. Derfor kan det være lurt å ta en prat med de potensielle nye naboene dine før du bestemmer deg for for å kjøpe boligen. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om huset og tomten virker tilsynelatende perfekt, kan forholdet til omgivelsene fort bli noe helt annet.

Å prate med naboen kan være en god investering fordi detaljer naboene kommer med om nabolag og omgivelser, kan være vanskelig å få andre steder. Dette kan være vesentlige fakta som kan være med å avgjøre om du vil kjøpe eller ikke.

Sett opp punkter Etter mange år i bransjen har direktør i Postbanken Eiendom, Terje Buraas, gjort seg opp en del tanker om dette.

- Jeg vil råde deg til å sette opp noen punkter; Hva er viktig for deg og din familie? Dette kan for eksempel være:

• Avstand til en eller annen fritidsaktivitet • Dyreliv og fauna. Hvis en av barna er hyperallergisk mot f eks bjørk - er det mye bjørk i nærmiljøet • Støy fra utesteder på natten • En i familien jobber skift - hva med støy på dagtid? • Hvordan er den sosiale konteksten i nabolaget. Renner man ned dørene til hverandre, er man på hils? - Et annet kontrollspørsmål kan være: Hva er grunnen til at du og din familie velger å bo her, forteller Buraas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer