Derfor bør du vaske felgene NÅ

Ekspertrådene som tar kål på møkka som sitter fast.

BREDT UTVALG: Det finnes et stort utvalg midler på markedet, men pass på å få det som gagner felgene dine best. Foto: STEIN INGE STØLEN / AUTOFIL
BREDT UTVALG: Det finnes et stort utvalg midler på markedet, men pass på å få det som gagner felgene dine best. Foto: STEIN INGE STØLEN / AUTOFIL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Et par ganger i året er det vanlig å legge om til kommende sesongs dekk, og hvis du ikke har skiftet allerede, er det nå vinterdekkene som står for tur. Men da gjelder det å være smart.

For før du legger bort sommerhjulene bør du gi dem et øyeblikks omsorg og pleie.

Vi tok fatt på et sett hjul fra en gammel avdanket Mercedes-Benz 230 TE, for virkelig å se hvor mye det var mulig å hente frem av opprinnelig sjarm og glans på noen ordentlig skitne felger.

Kjøpe nye? Slik velger du felger

Viktig verktøy Det første du bør gjøre er å skaffe deg en god felgrens. Vasker du felgene titt og ofte, så har du kanskje ikke så store utfrodringer fremfor deg, i hvertfall ikke utvendig. Bremsestøv og skitt legger seg like fullt på innsiden som et brunt belegg, og dette kommer først til syne når du tar av hjulene for sesongen.

Problemet med bremsestøv er at det setter seg utrolig godt fast, og derfor kan virke umulig å få av dersom det er lenge siden sist du gjorde jobben.

Men før du løper i butikken og kjøper felgrens bør du se over felgene dine, og vurdere tilstanden:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer