Derfor bør du vente med å kjøpe bolig

Slik blir BOLIGHØSTEN.

EKSPERTRÅD: Boligprisene sank med 2,1 prosent i juli, men du kan gjøre et bedre kjøp hvis du venter til nærmere jul med å handle, råder ekspertene. Arkivfoto: LARS EIVIND BONES
EKSPERTRÅD: Boligprisene sank med 2,1 prosent i juli, men du kan gjøre et bedre kjøp hvis du venter til nærmere jul med å handle, råder ekspertene. Arkivfoto: LARS EIVIND BONESVis mer

(Dagbladet): Boligprisene sank med 2,1 prosent i juli, men du kan gjøre et bedre kjøp hvis du venter til nærmere jul med å handle, råder ekspertene.

Boligprisene er nå 3,9 prosent høyere enn i juli 2012, og 5,7 prosent høyere enn gjennomsnittsprisen for 2012, viser fersk statistikk fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

- Feriemåneden preges av lavere aktivitet og få nye boliger ut for salg. Prisnedgangen i juli er likevel noe sterkere enn vi har sett de senere årene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eff.

Prisveksten det siste året er den laveste på flere år, påpeker han.

- Dette bekrefter tendensen vi har sett i flere måneder med avtagende prisvekst i boligmarkedet. Vi ser konturene av et mer normalisert boligmarked, der det er god balanse mellom tilbud og etterspørsel, sier Dreyer.