Derfor bør mange heller velge bedre pensjon framfor mer lønn

Høyere lønn lønner seg ikke alltid. Bedre pensjon er vel så viktig, mener to av tre arbeidstakere.

SPLEISELAG: Arne Aarvik (57) (til høyre) er fornøyd med Seljelid Truckutleies nye pensjonsordning, som er et spleiselag mellom ledelsen og de ansatte. Her er han sammen med daglig leder Atle Jenssen. Foto: Lars Eivind Bones
SPLEISELAG: Arne Aarvik (57) (til høyre) er fornøyd med Seljelid Truckutleies nye pensjonsordning, som er et spleiselag mellom ledelsen og de ansatte. Her er han sammen med daglig leder Atle Jenssen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

Respons Analyse har på vegne av Frende Forsikring spurt ansatte i privat sektor hvordan de stilte seg til pensjon ved årets lønnsoppgjør, og hvordan de ville foretrekke eventuelle tillegg ved lokale lønnsoppgjør.

–60 prosent svarer at de vil ha det lokale tillegget som en kombinasjon av økt pensjonssparing og ekstra lønn. 7 prosent sier at de ville foretrukket at hele det lokale tillegget ble gitt i form av økt pensjon, sier pensjonsekspert Tord Tøsse.

50
%
RABATT

BLACK WEEK

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer