Derfor bør mange heller velge bedre pensjon framfor mer lønn

Høyere lønn lønner seg ikke alltid. Bedre pensjon er vel så viktig, mener to av tre arbeidstakere.

SPLEISELAG: Arne Aarvik (57) (til høyre) er fornøyd med Seljelid Truckutleies nye pensjonsordning, som er et spleiselag mellom ledelsen og de ansatte. Her er han sammen med daglig leder Atle Jenssen. Foto: Lars Eivind Bones
SPLEISELAG: Arne Aarvik (57) (til høyre) er fornøyd med Seljelid Truckutleies nye pensjonsordning, som er et spleiselag mellom ledelsen og de ansatte. Her er han sammen med daglig leder Atle Jenssen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Respons Analyse har på vegne av Frende Forsikring spurt ansatte i privat sektor hvordan de stilte seg til pensjon ved årets lønnsoppgjør, og hvordan de ville foretrekke eventuelle tillegg ved lokale lønnsoppgjør.

–60 prosent svarer at de vil ha det lokale tillegget som en kombinasjon av økt pensjonssparing og ekstra lønn. 7 prosent sier at de ville foretrukket at hele det lokale tillegget ble gitt i form av økt pensjon, sier pensjonsekspert Tord Tøsse.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer