Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Derfor drømmer vi om sex

Fantaserer om rollespill, trekant og SM.

FRISTED: Erotiske drømmer og seksuelle fantasier er et fristed og en orgasmefremkaller, mener sexologen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
FRISTED: Erotiske drømmer og seksuelle fantasier er et fristed og en orgasmefremkaller, mener sexologen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer

Sexfantasier er et allment fenomen som kan omhandle alt fra utradisjonelle steder å utfolde seg, til bruk av leketøy, kostymer og lenker.

Sunt for deg Men hvorfor fantaserer vi egentlig om sex?

- Sexfantasier er vårt frirom. Erotiske fantasier er en av de beste orgasmefremkallere og styrker og krydrer sexlivet vårt. Jo villere de er, jo mer opphisset blir vi. Vi bestemmer helt selv hvem, hva og hvor, sier sexolog Tonje Kristin Bråten ved Kvinnetrenning.no.

Sexfantasier er sunne, mener Bråten.

- Men det er dessverre mange kvinner som kan føle at de gjør noe «ulovlig».

Menn om makt? En amerikanske undersøkelse viser at menn oftest fantaserer om å ha makten og bestemme, enten ved å dominere to kvinner på en gang, eller ved rollespill og andre utskeielser, imens kvinner oftest fantaserer om å gjøre noe forbudt og umoralsk.

Det er amerikanske Seductionlabs som gått gjennom materialet fra flere undersøkelser om de vanligste seksuelle fantasiene til kvinner og menn.

Hvis du mener resultatene er helt feil, kan du delta anonymt i deres pågående undersøkelse.

- Jeg tror alle kan overføres til oss i Norge, helt klart. Jeg tror å ha sex ute, med en kollega, en med uniform og det å bli oppdaget er størst her til lands.

Kvinner om kvinner En av de vanligste kvinnelige sexfantasiene er å ha sex med en av det samme kjønn.

For ett år siden hadde vi en undersøkelse som viste at dette også er norske kvinners vanligste fantasi (22 prosent av 2257 respondenter).

VIL BESTEMME: Menn fantaserer oftest om situasjoner der de har eller blir gitt makt, eller har kontrollen, i følge amerikanske Seductionlabs. Men mange kunne også tenke seg å motta analsex. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
VIL BESTEMME: Menn fantaserer oftest om situasjoner der de har eller blir gitt makt, eller har kontrollen, i følge amerikanske Seductionlabs. Men mange kunne også tenke seg å motta analsex. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer

På delt andreplass (17 prosent) kom «sex på eksotisk sted» og «noe ulovlig». Like etter fulgte «sex med partner» (16 prosent).

- At kvinner fantaserer om kvinner, kommer av at vi gjerne vil bli rørt bløtt og sart.

Bråten mener at kvinner også vil utforske og utvikle seg selv, og at det er litt "i tiden" akkurat nå. Da føler de seg ikke utro mot mannen sin heller.

- Jeg tror mange kvinner tenker at en kvinne vet jo hva de skal gjøre for en kvinne.

Det er ikke bare kvinner som tenker i disse baner.

Homoerotiske opplevelser blant heterofile er et kjent fenomen, og også her på berget er hetero menn interessert i å motta analsex.

Vår spørreundersøkelse, der kun menn skulle svare, viste at blant 725 respondenter kunne 67 prosent tenke seg å motta analsex.

Hvis dere vil leve ut fantasien Bråten understreker viktigheten av at ingen overgår sin egen grense. Da kan forholdet bli ødelagt.

- En idé er å avtale et kodeord på forhand, slik at dere kan bruke det hvis man føler seg presset og vil ut av situasjonen. Og det skal snakkes godt og grundig igjennom det hele slik at det føles trygt for alle, sier Bråten.

VIL HA DET MYKT: Kvinner fantaserer om kvinner fordi vi vil ha en sart og myk sexopplevelse, og fordi en annen kvinne vet hva som skal til. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
VIL HA DET MYKT: Kvinner fantaserer om kvinner fordi vi vil ha en sart og myk sexopplevelse, og fordi en annen kvinne vet hva som skal til. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer

Spesialist i sexologisk rådgivning, Siv Holmefjord, har tidligere kommentert til Klikk at man skal tenke seg grundig om før man realiserer fantasien.

- Mange tror det er så enkelt - for i fantasien er det ingen begrensninger - men slik er det ikke i virkeligheten, sier Holmefjord.

Ikke alt er ok De fleste undersøkelser av denne typen viser at kvinner og menn har ulike sexfantasier.

- Kvinner og menn har forskjellige måter å fantasere på. Menn fantaserer ofte om sin kvinne eller en kvinne som tenner ham. Vi kvinner fantaserer om en historie eller scene, sier sexologen, som mener at ikke alle fantasier egner seg til å bli levd ut i det virkelige liv. Her kan du lese hvordan du har sex trygt i bilen, hvis det er blant dine fantasier.

- Og for noen kan det være vanskelig å snakke om fantasiene med partner. Men er det noe du tror din partner vil like, syns jeg absolutt dere skal ta en snakk. Når man er partnere kjenner man jo som regel den andres grense godt, man må tenke nøye igjennom om det er noe dere kan få glede av, eller om den andre kan bli støtt av det.

(Kilder: ekstrabladet.dk, expressen.se, klikk.no)

Les også:

14 veier til bedre sex

Dette visste du ikke om klitoris

Alt om penis

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media